Lyon buigt op knotsgekke wijze 1-4 om in 5-4; Lacazette en Wahi scoren viermaal

Lacazette zette Lyon na een half uur spelen op voorsprong. De spits kreeg de bal op de rand van het vijfmetergebied van Bradley Barcola en schoot van dichtbij de 1-0 binnen. Vijf minuten voor het rustsignaal kwam Montpellier op gelijke hoogte. Wahi kreeg de bal in de diepte van Joris Chotard en kreeg net op tijd zijn voet tegen de bal om de 1-1 binnen te schuiven. Nog geen minuut later tekende de spits ook zijn tweede van de avond aan. Ditmaal veroverde hij zelf de bal op de helft van de tegenstander en schoot hij vanaf de rand van het zestienmetergebied, weliswaar met enig fortuin, de 1-2 binnen.

Na de rust ging Wahi verder met waar hij in de eerste helft gebleven was. Hij zette de 1-3 op het scorebord uit een strafschop die hij zelf had versierd. Zijn vierde treffer volgde in de 56ste speelminuut. Wahi werd wederom de diepte ingestuurd door Chotard en klopte de vijandige defensie, waaronder doelman Anthony Lopes, op snelheid. Vanuit een moeilijke hoek zorgde de jeugdige spits voor de 1-4. De vier treffers van Wahi bleken overigens niet genoeg voor Montpellier om de drie punten veilig te stellen, want Lyon zette vanaf de 59ste minuut de ongekende comeback in.

De 2-4 kwam op naam van Lacazette, die wederom op aangeven van Barcola wist te scoren. Nadien voerde Lyon de druk verder op en werd Montpellier met succes in het nauw gedreven. Tien minuten nadat Dejan Lovren met een kopbal voor de 3-4 had gezorgd, voltooide Lacazette zijn hattrick. De spits schoot van dichtbij raak uit een voorzet van Barcola: 4-4. Lyon rook bloed en ging in de slotfase van de wedstrijd dorstig op jacht naar de 5-4, die uiteindelijk gevonden werd in de tiende minuut van de blessuretijd. Arbiter Bastien Dechepy bestrafte een overtreding op Lacazette in de zestien met een strafschop, die de spits zelf op zeer overtuigende wijze benutte: 5-4.