Lyon pakt zesde zege op rij, Lacazette benadert als enige Ronaldo

De beide doelpunten vielen in de eerste helft. Sterker nog; binnen een half uur zat de wedstrijd er feitelijk al op. Na iets meer dan twintig minuten zorgde Gbamin op knullige wijze voor de onbedoelde 0-1, zonder dat er echt sprake was van enige druk om hem heen. De verdediger ging er vanuit dat zijn medespeler, die een paar meter voor hem stond opgesteld, de bal weg zou roeien. Dat gebeurde alleen niet en dus caramboleerde de bal via de binnenkant van Gbamins rechtervoet in eigen doel.

Meer: Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

Lyon pakte het cadeautje van Lens dankbaar uit en ging meteen gretig op jacht naar de verdubbeling. Die kwam er ook, en al binnen vier minuten. Boubacar Sylla schatte een diepe bal van Christophe Jallet verkeerd in en maakte duidelijk hands, waardoor de bal op de stip werd gelegd. Topscorer Lacazette liet de buitenkans niet liggen en maakte doelpunt nummer twintig van het Ligue 1-seizoen. In de vijf grootste competities van Europa maakte alleen Cristiano Ronaldo al meer doelpunten: 26 stuks.

Lens schoot zichzelf zo in de voet met een knullig eigen doelpunt en een onnodige handsbal. Nabil Fekir was dicht bij de 0-3 voor het team van Hubert Fournier, maar zijn schot van afstand ging maar net naast. Aan de overkant zorgde Jallet er bijna voor dat Lens terug kwam in de wedstrijd, nadat hij helemaal de mist in ging bij een terugspeelbal. Anthony Lopes redde zijn teamgenoot echter en stond paraat toen Pablo Chavarría op hem afkwam. De zesde zege op rij kwam zo even onder druk te staan.

Later in de wedstrijd stond de Portugese keeper echter weer zijn mannetje, oog in oog met Chavarría. Lyon kwam bij tijd en wijlen onder druk te staan, maar hield stand en kende in keeper Lopes de man van de wedstrijd. Corentino Tolisso verrichtte ook een heldendaad, door op de doellijn nog redding te brengen toen Aristote Madiani eindelijk Lopes had gepasseerd. Lyon blijft dit weekend sowieso koploper en wacht af wat Olympique Marseille zondag doet: de nummer twee speelt thuis tegen Guingamp.