Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Maaltijdbezorger' krijgt straf te horen voor illegale veldbetreding in Volendam

Laatste update:

De Weijze legt uit dat de YouTuber zijn stunt uithaalde omdat hij dergelijke opdrachten krijgt van zijn volgers. "Dit keer was dat: bezorg een pizza tijdens een wedstrijd van FC Volendam. Dat is voor hem zijn inkomstenbron. Nou, hij heeft zijn aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal heen willen scoren." Dat is hem nu dus op een fikse boete komen te staan.

Op het illegaal betreden van het veld staat een boete van 2000 euro. De Weijze geeft aan dat de Noord-Hollandse club de betreffende persoon ook heeft aangemeld bij de KNVB, waar de voetbalbond een extra boete van 450 euro en een mogelijk stadionverbod voor de overtreder in petto heeft. "Hoe lang dat stadionverbod gaat duren? Dat moeten we nog even bekijken", stelt de zakelijk directeur. "Dit soort kwesties hebben we niet elke week aan de hand gelukkig. Maar meestal moet je dan denken aan een jaar."

De YouTuber zal bovendien moeten oppassen met het uitzenden van zijn gemaakte beelden. ESPN, dat de rechten bezit op wedstrijdbeelden in de Eredivisie, kan ervoor kiezen om op te treden indien de dader de gemaakte beelden uitzendt. "Iedereen mag tijdens de wedstrijd beelden maken", stelt De Weijze. "Maar dan uitsluitend voor privégebruik. Het is echter aan ESPN of zij hier tegen gaan optreden, als deze persoon de beelden daadwerkelijk publiceert en eraan gaat verdienen."

Meer nieuws

Verrassende kritiek op assistkoning Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
0
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
7
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
8
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
41
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
26
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties