Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

RKC Waalwijk haalt spits die tijdens eerste periode in Eredivisie nul doelpunten maakte als opvolger van David Min

Laatste update:

Bij RKC gaat Zawada spelen met rugnummer 9. Via de clubwebsite reageert hij op zijn transfer. "Na succesvolle jaren in Nieuw-Zeeland ben ik toe aan een nieuwe sportieve uitdaging en RKC Waalwijk is een mooie stap voor mij. Ik heb in de A-League laten zien dat ik als spits van waarde kan zijn voor het team met doelpunten. Het is een wens van mij om dit ook in de Eredivisie te bewijzen."

Eerder slaagde Zawada er niet in te scoren op het hoogste niveau van Nederland. VfL Wolfsburg stalde hem in het seizoen 2015/16 als groot talent bij Twente, maar in Enschede wist de Pool niet te overtuigen. Zawada kwam slechts 398 minuten in actie namens de Tukkers, verdeeld over elf optredens. Daarin wist hij geen doelpunten te maken of assists af te leveren.

Toch heeft technisch directeur Mo Allach vertrouwen in zijn aanwinst. "Wij zijn blij dat het gelukt is om Oskar naar Waalwijk te halen. Na het vertrek van David Min zijn we er in geslaagd om een spits aan onze selectie toe te voegen. Met zijn ervaring en kwaliteiten maken wij weer een volgende stap om onze voorhoede in te vullen."

Zawada is dus de beoogde opvolger van Min (25), die voor een onbekende transfersom naar FC Utrecht is vertrokken. De Zaandammer was vorig seizoen goed voor 11 doelpunten in 34 Eredivisie-duels. Daarmee had Min een belangrijk aandeel in de handhaving van RKC.

Zawada, die volgens Transfermarkt 600.000 euro waard is, liep deze zomer uit zijn contract bij Wellington Phoenix. Sinds augustus 2022 kwam hij 42 keer in actie namens die club. Zawada was daarin behoorlijk op dreef, daar hij goed was voor 22 doelpunten en 3 assists.

Allach is behoorlijk op dreef deze transferperiode. De leidsman presenteert met Zawada zijn zevende zomerse aanwinst. Yanick van Osch (SC Cambuur), Roshon van Eijma (TOP Oss), Juan Familia-Castillo (transfervrij), Tim van de Loo (Telstar), Daouda Weidmann (Torino) en Richard van der Venne (FC St. Gallen) gingen de Poolse spits voor.

Naast Min zag RKC meerdere belangrijke spelers vertrekken. Etienne Vaessen stapte transfervrij over naar FC Groningen, terwijl Thierry Lutonda koos voor een contract bij PEC Zwolle. Ook Mark Spenkelink, Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Jeffrey Bruma, Mats Seuntjens en Zakaria Bakkali hebben de deur in Waalwijk achter zich dichtgetrokken. Zij zijn allen nog op zoek naar een nieuwe werkgever.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Koeman loopt vervroegd weg bij pers na Nederland - Turkije: 'Waar ga je heen?'
0
Van Hooijdonk noemt verrassende naam: 'Hij maakte het verschil bij Oranje'
5
Rellen op Woenselse Markt in Eindhoven na Nederland-Turkije: 'Waar is politie?'
0
Derksen houdt zich niet in over Oranje-international: 'Hij doet hier alles fout'
22
Eén speler van Nederland wekt woede van Turkije: 'Schandalig! Dit was rood'
48
Koeman bejubelt één man: 'Waren er maar meer bij ons met zo'n groot hart'
31

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties