Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Machtsstrijd in de Eredivisie nog altijd gaande: hoofdrol voor Ajax en Feyenoord

Laatste update:

De eerste problemen deden zich voor toen plannen werden uitgerold voor een nieuwe NL League. Grote competities als de Premier League en LaLiga hebben alle touwtjes zelf in handen. In Nederland gaat alle besluitvorming via de KNVB. Er wordt besloten dat één organisatie, met daarin vertegenwoordigers van 34 clubs, meer stootkracht kan bieden. Op de dag dat alles bezegeld moest worden, blijken echter twee clubs tegen te zijn: Ajax en Feyenoord. Met name het omzetten van de vijf procent van de UEFA-opbrengsten naar een structurele betaling zorgt voor wrijving.

Wat volgt is een tweestrijd, waarbij Ajax door de andere clubs wordt gezien als 'Hollebolle Gijs'. "Zij vinden dat Ajax en Feyenoord een voorbeeld kunnen nemen aan PSV en AZ, die wél bereid zijn om premies af staan", schrijft Voetbal International in het beschouwende stuk. "Zij spelen ook structureel Europees en zien wél in dat een aantrekkelijke competitie met spannende wedstrijden beter te verkopen is aan tv-zenders, supporters en sponsors. Ajax daarentegen stelt zich op als een soort multinational, zo vinden ze, een slokop die de binnenlandse concurrentie liever wegvaagt, om maximale zekerheid over Champions League-deelname af te dwingen."

Volgens het voetbalweekblad is na anderhalf jaar iedereen 'wel klaar' met de slopende politieke strijd die is ontstaan sinds de aankondiging van de NL League. De grootste spanningen lijken weggenomen, maar duidelijk wordt dat een samenwerking tussen de Eerste Divisie en de NL League niet voor handen ligt. "Sinds afgelopen donderdag lijkt er eindelijk zicht op een oplossing, maar niet de oplossing waarop de vele voorstanders van een nieuw voetballandschap hadden gehoopt. De beoogde historische beweging is vooralsnog niet meer dan een polderoplossing."

Meer nieuws

Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
0
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
6
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
18
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
59

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties