Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Magere overwinning AZ op Sparta; Romero valt geblesseerd uit

Laatste update:

AZ won de wedstrijd dankzij een goede start. De bezoekers begonnen direct met aanvallende intenties aan het uitduel en zagen dat al na vier minuten beloond worden, toen Mendes da Silva de score opende. Moussa Dembélé, die eigenlijk op de bank zou beginnen maar op het laatste moment de zieke Rasmus Elm verving, brak door aan de rechterkant en bezorgde de bal op het hoofd van Mounir El Hamdaoui. Zijn kopbal werd nog gekeerd, maar de rebound was voor de alerte Mendes da Silva.

De meegereisde supporters van AZ hoopten dat het een voorbode op een mooie middag zou betekenen, maar tien minuten na de openingstreffer kregen de gasten een flinke domper te verwerken. Doelman Romero kwam bij een vangbal vervelend neer, waarbij hij geblesseerd raakte aan zijn binnenband. Momenteel is de ernst van de kwetsuur nog niet bekend, maar de wedstrijd tegen Sparta moest hij al vroegtijdig beëindigen. Joey Didulica kwam in de ploeg als zijn vervanger.

De reservedoelman werd nauwelijks getest. Sparta speelde niet goed genoeg om het AZ echt lastig te maken, maar de bezoekers waren zelf ook rommelig, waardoor de wedstrijd niet aan amusementswaarde won. AZ kreeg nog wel een paar mogelijkheden tot kansen, maar Jeremain Lens en Mounir El Hamdaoui speelden deze momenten erg slecht uit, waardoor de mogelijkheden verloren gingen. Sparta kreeg ook wel wat mogelijkheden, maar Didulica hield zijn doel zonder moeite schoon.

De tweede helft werd niet veel beter. AZ kreeg via El Hamdaoui al snel een goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen maar hij stuitte op Aleksander Seliga, die zijn ploeg in de race hield. Sparta bleef daardoor geloven in een goed resultaat, maar ging niet veel beter voetballen. Toch kreeg de thuisploeg mogelijkheden op de gelijkmaker, via bijvoorbeeld Milano Koenders, die net naast kopte. Ook Rydell Poepon zorgde voor gevaar, maar Didulica hield stand, waardoor AZ met drie punten vertrok.

-

Meer nieuws

VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
43
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
48
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
39
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties