Magisch drietal helpt Real Madrid aan verdiende plek bij laatste acht

Real Madrid betrad de kleedkamers halverwege de wedstrijd met een minimale marge, maar had aanvankelijk moeite om op gang te komen. In de eerste 20 à 25 minuten stond de defensie van CSKA Moskou als een huis en hadden de bezoekers ook kansen om op voorsprong te komen. Vooral Seydou Doumbia had na enkele minuten spelen móéten scoren. De Ivoriaan ontving een goede steekpass van Alan Dzagoev en schoot over het doel van Iker Casillas. Luttele minuten later kon Pepe maar net voorkomen dat Doumbia voorbereidend werk van Ahmed Musa kon afronden. Real Madrid kwam niet verder dan een poging van Kaká.

Na dik twintig minuten spelen sloeg Real Madrid toe. Kaká stond net geen buitenspel toen hij een goede pass van Sami Khedira ontving en stelde Higuaín in staat om voor de 1-0 te zorgen. Saillant: Real Madrid won tot dusver alle wedstrijden waarin de Braziliaanse technicus een doelpunt maakte of een assist gaf: 31 overwinningen. De openingstreffer zorgde ervoor dat het team van Mourinho aan zelfvertrouwen won en op jacht naar een tweede doelpunt ging. CSKA stond tot aan de rust echter niet meer tegentreffers toe en was zelf nog dicht bij de gelijkmaker. Een inzet van Musa werd door Casillas tot corner verwerkt.

Real Madrid startte goed aan de tweede helft en was via Kaká (naast) en Ronaldo (redding Sergey Chepchugov) meteen gevaarlijk. Een fout van Chepchugov leidde tien minuten na rust echter de 2-0 in. De doelman schatte een inzet van Ronaldo van afstand verkeerd in en kon niet voorkomen dat de bal de doellijn passeerde: 2-0. Musa moest niet veel later plaatsmaken voor Sekou Oliseh, maar Leonid Slutsky wist op dat moment al dat het een verloren zaak was. Liefst achttien van de negentien opponenten van Real in het Bernabéu kregen tot woensdag minimaal drie treffers tegen.

Na ruim een uur spelen liet Doumbia opnieuw een dot van een kans liggen. Casillas ging in de fout, maar het schot van de aanvaller liet veel te wensen over. Mourinho haalde Higuaín naar de kant en zag hoe invaller Benzema de 3-0 voor zijn rekening nam. Na een uitstekende pass van Mesut Özil zorgde de Fransman er met zijn eerste balcontact voor dat het Bernabéu explodeerde. Zoran Tosic zorgde enkele minuten later voor de 3-1. Pepe kon de aanvaller niet afstoppen en Casillas was kansloos op de prachtige inzet van de Serviër. In de slotfase kwam CSKA niet verder dan een poging van Tomas Necid, waardoor een spannend slotstuk uitbleef. In blessuretijd bepaalde Ronaldo de eindstand op 4-1.