Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Makkelie doet mee aan statement voor PSG - Basaksehir: 'Graag zelfs'

Laatste update:

Tegenover het Algemeen Dagblad wil Makkelie niet veel kwijt over het voorval van afgelopen dinsdag. Zolang de UEFA het incident in onderzoek heeft, richt de scheidsrechter zich enkel op het in goede banen leiden van wedstrijden, zo ook woensdagavond. "Als mens, als politieman en als UEFA-scheidsrechter sta ik voor normen en waarden en voor respect. Ik zeg nee tegen racisme. Dus natuurlijk wil je zoiets uitdragen. Graag zelfs", doelt Makkelie een dag na de veelbesproken laatste groepswedstrijd in de Champions League op het racisme-statement.

PSG - Paris Saint-Germain - Istanbul Basaksehir Futbol Kulübü is inmiddels hervat met een indrukwekkend statement én een WERELDGOAL van Neymar Jr.!

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 9 december 2020

Terwijl Makkelie in Parijs PSG met 5-1 zag winnen, werd duidelijk dat de door Sebastian Coltescu gemaakte excuses op Twitter niet van de Roemeense arbiter afkomstig waren. Althans, dat beweert de Roemeense bond. De official van de UEFA zou geen Twitter hebben volgens de voetbalbond. Coltescu raakte dinsdag in opspraak nadat hij assistent-trainer Pierre Webó van Istanbul Basaksehir omschreef als 'zwarte man'. Het duel werd na veertien minuten spelen gestaakt en woensdagavond hervat door Makkelie. De vermeende racistische uitspraken kan Coltescu volgens het Franse L'Equipe een schorsing van tien wedstrijden kosten.

Makkelie twijfelde geen moment toen PSG en Basaksehir aangaven een statement te willen maken voorafgaand aan het duel. "Het is blijkbaar nog nodig om hier een statement tegen te maken", aldus Makkelie. "Het is goed om te merken dat spelers en trainers van Paris Saint-Germain en Basaksehir er net zo over dachten. Dit was een mooi signaal naar de hele wereld. Of het nu de spelers van Paris Saint-Germain waren of die van Basaksehir; bij iedereen voelde je dat ze het belangrijk vonden om hun stem te laten horen. Een fijn staaltje eensgezindheid, vond ik."

Het vermeende racisme-incident tussen Coltescu en Webó krijgt ongetwijfeld snel een staartje. De Roemeense arbiter heeft laten weten zelf ook gediscrimineerd te zijn tijdens het duel, waarbij leden van de technische staf van Basaksehir hem meerdere keren voor zigeuner zouden hebben uitgemaakt. De UEFA heeft aangegeven naar beide situaties onderzoek te doen.

-

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Liveblog huldiging PSV: Philips Stadion ontploft wanneer De Jong schaal toont
9
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
Bayern München spreekt eigen lijfspreuk tegen met opvallend nieuw tenue
17
KKD Elftal van de Week: Roda JC ondanks uitgestelde promotie hofleverancier
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties