Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Makkelie overrompeld door vraag van Kraay jr.: 'Nee, ga ik hier niet bespreken'

Laatste update:

Kraay junior legt na afloop van zijn gesprek met Makkelie uit hoe dat tot stand kwam. "Onze fieldproducer heeft keurig gevraagd of hij wilde komen. Hij luistert goed mee in de scheidsrechterscatacombe wat er allemaal gezegd wordt door onze analisten. Dat doen alle scheidsrechters tegenwoordig, dat weten we inmiddels. Hij zegt: 'Ik wil alleen praten over wel of geen tweede gele kaart voor Hartman.' Toen kwam hij deze kant opgelopen en zegt hij: 'Nee Hans, ik doe alleen de NOS, want jij hebt een beetje, nou ja, stemming gemaakt bij Ajax.'"

Makkelie bedoelde daarmee dat de vraagstelling van Kraay junior aan de betrokkenen van Ajax suggestief zou zijn geweest. "Ik zeg tegen hem: 'De Ajax-mensen hebben allemaal keurig en zeer correct gereageerd. Zowel Heitinga, Berghuis als Tadic.' Hij zegt: 'Ik kom niet.' Ik zeg: 'Ik zou het leuk vinden als je wel komt.' En toen kwam hij alsnog. Maar hij wilde niet reageren op de tackle van Oussama Idrissi (op Owen Wijndal, red.)."

Het gesprek tussen de verslaggever en de arbiter dat volgde schuurde nogal. Dat ging dus alleen over het moment uit de eerste helft dat Hartman een overtreding beging op Mohammed Kudus. Hartman kwam weg zonder tweede gele kaart en werd direct gewisseld. "We hebben natuurlijk een nieuw beleid bij de KNVB dat scheidsrechters niet meer voor de camera verschijnen, tenzij er een aanleiding is om een regel nogmaals te verduidelijken. Ik wil deze regel graag nog een keer uitleggen", zei Makkelie.

Hartman stak zijn been uit, maar was te laat en haalde zo Kudus neer, die anders weg was geweest aan de zijlijn. "In zo'n geval moet de scheidsrechter beoordelen of er sprake is van een onbesuisde overtreding, of een onvoorzichtige overtreding. Bij onbesuisd is er sprake van kracht en snelheid. Hier steekt de Feyenoord-speler zijn been uit. Dat is een onvoorzichtige overtreding: geen geel. Wanneer zou het dan wel geel kunnen zijn, Hans?" vervolgde Makkelie, die zich duidelijk weigerde te laten onderbreken.

"Ja, ik heb de beelden gezien. Wanneer zou het wel geel kunnen zijn, Hans? Als hij door een onvoorzichtige overtreding een veelbelovende aanval of counter eruit haalt. In dit geval is het aan de zijlijn, op eigen helft, ver van de goal. Er staan nog verdedigers van Feyenoord omheen. Dit is voor mij geen gele kaart. En niet alleen voor mij, voor al mijn collega's. En ik ben ook een internationale scheidsrechter. Ook daar geef ik zo'n gele kaart niet. Dus ook vandaag niet."

Kraay junior reageerde: "Heitinga, Tadic en Berghuis zeiden allemaal bij mij dat ze niet daardoor verloren hebben, maar je hebt wel een beetje de pee in mij, hè?" Makkelie was duidelijk niet gediend van die vraag. "In jou? Dat is iets dat we buiten de camera bespreken. Ik heb heel veel respect voor jou, dus dat ga ik hier niet doen."

Had het een tweede gele kaart moeten zijn voor Quilindschy Hartman?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
3
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
73
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
15
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties