Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mali dompelt gastland Zuid-Afrika na strafschoppenserie in diepe rouw

Laatste update:

Gesteund door het thuispubliek in het Moses Mabhida Stadium in Durban was het in het eerste half uur louter Bafana Bafana wat de klok sloeg. May Mahlangu verzuimde om op aangeven van Siboniso Gaxa koppend voor 1-0 te zorgen, terwijl Rantie op Mali-doelman Diakité stuitte na een fraaie pass van diezelfde Mahlangu. Malmö FF-spits Rantie slaagde er na voorbereidend werk van Reneilwe Letsholonyane evenmin in om te scoren, waarna de rebound niet besteed was aan voormalig FC Twente-aanvaller Bernard Parker. Pas nadat Mali zich voor het eerst had laten zien was het alsnog Zuid-Afrika dat de score opende; nadat twee spelers met elkaar in botsing kwamen mocht Mahlangu door en werd de bal bezorgd bij Thuso Phala.

Diens schot met links mislukte volledig, maar belandde wel voor de voeten van Rantie, en die had geen moeite om van dichtbij binnen te schieten: 1-0. Mali leek toen pas echt wakker en creëerde in de laatste tien minuten van de eerste helft drie kansen, maar wist de gelijkmaker nog niet te produceren. De inzet van Mahamadou Samassa werd geblokt door Bongani Khumalo, Samba Sow schoot vanuit kansrijke positie hoog over na een goede actie van Fousseni Diawara en een schot van Sigamary Diarra werd op slag van rust weggekopt door verdediger Dean Furman. Het overwicht dat les Aigles gedurende het laatste kwartier van de eerste helft hadden werd na de hervatting wél beloond met een doelpunt.

Mali-aanvoerder Keita was het eindstation van een fraaie aanval en kopte de bal na een klein uur van dichtbij achter goalie Itumeleng Khune: 1-1. Een fikse tegenvaller voor Zuid-Afrika, dat kort daarvoor op 2-0 had kunnen komen; invaller Lehlohonolo Majoro liet echter een grote kans liggen. Overigens mocht het gastland een paar minuten na de gelijmaker van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam, toen Samassa niet profiteerde van een verdedigingsfout van Tsepo Masilela en zijn inzet gekeerd werd door Khune. Omdat later een schot van Mahlangu evenmin tot de winnende treffer leidde, waren de beide ploegen na ruim negentig minuten veroordeeld tot een verlenging.

Daarin was het in het eerste kwartier vooral Mali dat in aanvallend opzicht van zich deed spreken. Mahamane Traoré en Modibo Maïga kwamen echter tekort om gevaarlijk te worden na spelhervattingen, terwijl een counter van de Zuid-Afrikanen niet meer dan een schot van Mahlangu in de handen van Diakité, terwijl afleggen op de ingevallen Ajacied Thulani Serero een betere optie was geweest. Nadat de slotfase vooral gekenmerkt werd door krampaanvallen, moesten strafschoppen bepalen welke equipe zich zou plaatsen voor de halve finale; nadat Diakité de inzetten van Furman en Mahlangu al had gekeerd, betekende de misser van Majoro dat de Malinezen feest konden vieren.

-
Denk je dat Mali de Afrika Cup gaat winnen?

Meer nieuws

Howe ontsteekt na verloren duel met Manchester United in tirade over VAR
4
AZ ziet kassa rinkelen en ontvangt voor de derde keer miljoenen van Bologna
3
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Masterclass van Griezmann levert Atlético Madrid een Champions League-ticket op
2
Ten Hag ontvangt dubbele reactie van fans bij speech op Old Trafford
9
Celtic kroont zich voor de 54e keer tot kampioen van Schotland
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties