Man City kan na zege op Everton kampioen worden tegen Man United

Het werd een zorgeloze avond voor Manchester City op Goodison Park. Bij rust leidde het team van Guardiola met 0-3 en daar viel weinig op af te dingen. De bezoekers combineerden naar hartenlust op de helft van Everton en ook hun doelpunten kwamen voort uit fraai samenspel. In de vierde minuut sneed Aymeric Laporte de achterhoede open met een pass richting David Silva, die op zijn beurt Leroy Sané vond. De Duitser nam de bal bij de tweede paal uit de lucht en opende de score. Even daarna verdubbelde Gabriel Jesus de marge. Na een acrobatische voorzet van Kevin De Bruyne kopte de Braziliaan van dichbij raak.

Everton kreeg in de eerste helft enkele mogelijkheden om te counteren, maar haalde daar te weinig uit. Zodoende kwam Manchester City achterin nauwelijks in de problemen en acht minuten voor rust breidden the Citizens de voorsprong verder uit. Fernandinho lanceerde Silva, die de meegelopen Raheem Sterling aanspeelde. De aanvaller was ontsnapt aan zijn bewaker en rondde van dichtbij af. Manchester City zocht in de tweede helft naar de 0-4, maar Jordan Pickford pareerde een afstandsschot van Fernandinho en Gabriel Jesus. Het was uiteindelijk Everton dat als eerste scoorde na de onderbreking.

Vanaf zo'n achttien meter vond Yannick Bolasie een gaatje en schoot hij raak via de binnenkant van beide palen. Manchester City oogde in die fase minder stabiel dan voor rust, maar Everton kon niet doordrukken. Gaandeweg de tweede helft keerde de rust terug in het spel van de gasten. In de slotfase van de wedstrijd kwam Everton weer wat beter in het spel en waren er kansen voor zowel Bolasie als Oumar Niasse. Er veranderde echter niets meer aan de stand. Manchester City boekte de vijfde opeenvolgende competitiezege.