Man City maakt zich zorgen om Agüero na nipte zege op Everton

Agüero raakte geblesseerd na een duel met Muhamed Besic en liet zich minutenlang behandelen, maar al snel werd duidelijk dat hij de wedstrijd onmogelijk kon voortzetten. De aanvaller had het vocht in zijn ogen staan toen hij zich moest laten vervangen door jongeling José Ángel Pozo; op het moment is het nog onduidelijk hoe ernstig de knieblessure is. Het lijkt echter al uitgesloten dat Agüero woensdag kan meedoen in de Champions League-groepswedstrijd tegen AS Roma, waarin City moet gaan proberen om een ticket voor de knock-outfase te verdienen.

Zonder Agüero was City de betere ploeg tegen Everton, maar tot veel kansen leidde dat niet. De thuisploeg kwam uiteindelijk op voorsprong dankzij een goedkoop gegeven strafschop, na een lichte overtreding van Phil Jagielka op James Milner. Yaya Touré maakte vanaf elf meter geen fout: hij heeft alle zeven strafschoppen die hij heeft genomen in de Premier League benut. Samir Nasri wist de marge bijna te verdubbelen, maar Sylvain Distin voorkwam dit, en vijf minuten voor rust was Kevin Mirallas dicht bij de gelijkmaker. Het blok van Fernando kwam maar net op tijd.

City ging dus rusten met een 1-0 voorsprong en het mocht een klein wonder genoemd worden dat de thuisploeg met elf man aan de tweede helft mocht beginnen. Er werden opvallend harde overtredingen gemaakt in het Etihad Stadium en Eliaquim Mangala en Fernando waren na merkwaardige karatetrappen ontsnapt aan een rode kaart. Er kwamen dus gewoon 22 spelers de catacomben uit voor de tweede helft en vijf minuten na de onderbreking kreeg Pozo door goed werk van Milner een grote kans op zijn eerste treffer in de Premier League. Het schot van de jonge Spanjaard ging via Tim Howard echter achter voor een hoekschop.

Everton bleef in leven, maar kreeg in de tweede helft lange tijd niet echt serieuze kansen op een gelijkmaker. Samuel Eto'o probeerde het wel een paar keer, maar zijn schoten waren niet zuiver en Joe Hart hoefde zich geen enkele keer maximaal in te spannen. Dat moest de keeper acht minuten voor tijd wel doen bij een inzet van Romelu Lukaku, die dacht dat hij de gelijkmaker op zijn naam kon schrijven, maar Hart uitstekend zag redden. Aan de overkant deed Howard hetzelfde bij een schot van Nasri en dus was Touré met zijn benutte penalty de matchwinner.