Man City stoomt door en breekt barrière van honderd doelpunten

Manchester City - Bournemouth 4-0
Josep Guardiola gooide zijn hele elftal om ten opzichte van de midweekse League Cup-wedstrijd tegen Leicester City. De bezoekers hadden in de eerste 20 minuten zo'n 85 procent balbezit, maar had moeite een opening te vinden. Dat lukte na 26 minuten toch. Na een beroerde trap van keeper Asmir Begovic nam Manchester City de bal over en combineerde het rap. De ongemoeide Sergio Agüero stond in het strafschopgebied op de juiste plek om met een snoekduik toe te slaan op aangeven van Fernandinho. De Argentijn maakte zijn honderdste doelpunt in het Etihad Stadium.

In de slotfase van de eerste helft verloor Manchester City de concentratie en zorgde Bournemouth enkele keren voor gevaar. Doelman Ederson kwam echter zelden in de problemen. In de tweede helft gooide Raheem Sterling de wedstrijd min of meer op slot, met een beheerste finish na een fraaie voetbeweging van Agüero. Het bleef eenrichtingsverkeer: de 3-0 hing nadrukkelijker in de lucht dan de 2-1. Het duurde wel tot twaalf minuten voor tijd voor die derde viel: Agüero kopte raak na een afgemeten voorzet van Bernardo Silva. Danilo bepaalde de eindstand met zijn eerste goal voor Manchester City.

Brighton & Hove Albion - Watford 1-0
Brighton, met Davy Pröpper in de basis, beleefde een veelbelovende start. De eerste kansen waren voor de thuisploeg: Tomer Hemed, Anthony Knockaert en Pascal Gross lieten zich gelden in het eerste kwartier. Namens Watford was alleen Roberto Pereyra dreigend. De beste mogelijkheid was voor Connor Goldson, maar Heurelho Gomes pareerde zijn kopbal. In de tweede helft bleef Brighton zoeken naar het openingsdoelpunt en dat kwam er via Gross, die vanaf rechts naar binnen trok en zag dat Gomes alleen een hand tegen de bal kreeg. Brighton boekte daardoor de eerste competitiezege sinds 4 november (0-1 bij Swansea City).

Southampton - Huddersfield Town 1-1
Het team van Mauricio Pellegrino startte niet goed aan de wedstrijd en had geluk dat een kopbal van Christopher Schindler in de zestiende minuut op de lat eindigde. Southampton nam nog geen tien minuten later de leiding. Wesley Hoedt verlengde een corner richting de verste paal waar Charlie Austin afrondde: 1-0. De doelpuntenmaker kwam niet veel later goed weg na een duel met Jonas Lossl, die een snee in zijn neus opliep. Het bezoek kreeg na rust veel meer ruimte en dat resulteerde na dik een uur spelen in de 1-1. Na een voorzet van Tom Smith kopte Laurent Depoitre het leer langs Fraser Forster. In de extra tijd kopte Maya Yoshida uit een vrije trap nog op de paal. Rajiv van La Parra werd vlak voor de gelijkmaker naar de kant gehaald, terwijl Hoedt de negentig minuten in het St Mary's completeerde.

Stoke City - West Bromwich Albion 3-1
Erik Pieters en Bruno Martins Indi ontbraken vanwege blessureleed in de wedstrijdselectie van Stoke City, terwijl Ibrahim Afellay genoegen moest nemen met een reserverol. Zonder de drie Nederlanders hadden the Potters in de eerste helft geen kind aan West Bromwich Albion, dat geen van zijn laatste zestien duels in de Premier league winnend wist af te sluiten. Joe Allen opende na negentien minuten spelen de score door een voorzet van Peter Crouch binnen te lopen, waarna de middenvelder uit Wales op slag van rust Eric Maxim Choupo-Moting de diepte instuurde met een slimme pass. De spits omspeelde Ben Foster vervolgens en kon daarna eenvoudig voor de 2-0 tekenen. Stoke City leek daarmee op rozen te zitten, maar moest vlak na de onderbreking de aansluitingstreffer van Salomón Rondón incasseren. De thuisploeg hield het hoofd echter koel en stelde de zege in blessuretijd uiteindelijk definitief veilig door een doelpunt van Ramadan Sobhi.

Swansea City - Crystal Palace 1-1
Naday Roy Hodgson halverwege september het stokje overnam van Frank de Boer bij Crystal Palace, hebben the Eagles de weg naar boven ingeslagen in de Premier League. Crystal Palace bleef ongeslagen in acht van zijn laatste negen wedstrijden en kwam na een uur voetballen op voorsprong in Wales. Luka Milivojevic verzilverde een strafschop, nadat Federico Fernández een overtreding had begaan op Ruben Loftus-Cheek. Luciano Narsingh kon bij Swansea City rekenen op een basisplaats, maar de ex-PSV'er kon geen potten breken en werd twintig minuten voor tijd uiteindelijk naar de kant gehaald ten faveure van Jordan Ayew. De Ghanees international bezorgde Swansea City vlak na zijn invaleurt uiteindelijk een punt door van grote afstand fraai raak te schieten.

West Ham United - Newcastle United 2-3
David Moyes boekte in zijn eerste drie wedstrijden als manager van West Ham United overwinningen op Chelsea en Stoke City en hield Arsenal op een doelpuntloos gelijkspel. Ook tegen Newcastle United had de Schot al vroeg reden tot juichen: Marko Arnautovic onderschepte op eigen helft een slordige pass van Henri Saivet, waarna de Oostenrijker aan de wandel ging met het leder en besloot met een schot in de hoek: 1-0. Lang kon West Ham United echter niet genieten van zijn voorsprong, want Saivet maakte zijn fout nog binnen het kwartier goed door uit een vrije trap de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Het bezoek kwam vlak na rust via Mohamed Diamé zelfs op voorsprong en had drie minuten later het geluk dat André Ayew vanaf de strafschopstip op Rob Elliot stuitte. Christian Atsu zorgde vervolgens na een razendsnelle counter voor de beslissing; de 2-3 van Ayew was niets meer dan een eretreffer.