Man United maakt op slechte middag comeback nummer zes

Manchester United - Queens Park Rangers 3-1
Op Old Trafford ontspon zich, onder het oog van veel United-iconen (onder wie Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooij), aanvankelijk bepaald geen spannende wedstrijd. Althans, niet voor het United-gezinde deel van het publiek. In de eerste twintig minuten leek het vooral een kwestie van aftasten. Van Persie kwam twee keer in scoringspositie: één keer lukte het niet vanuit de scrimmage en de tweede keer schoot de Nederlandse spits hard in het zijnet. QPR, dat vrijdag trainer Mark Hughes ontsloeg, had zich goed gewapend tegen the Red Devils en loerde op kansen. Met de nieuwe coach Harry Redknapp nog op de tribune dacht het acht minuten voor rust op voorsprong te komen.

De kopbal van Jamie Mackie ging onder Anders Lindegaard door het doel in, maar werd afgekeurd wegens buitenspel. De aanvaller nam in de tweede helft echter revanche. Na een hoekschop drong Kieron Dyer door en schoot hij op Lindegaard: de keeper duwde de bal pardoes in de handen van Mackie en die hoefde slechts een tikje te geven om voor 0-1 te zorgen. Ferguson deed direct twee aanpassingen en de gelijkmaker kwam snel daarna,. Jonny Evans kopte van heel dichtbij vliegend de 1-1 tegen de touwen en gaf United zo weer hoop. Die hoop veranderde in grote vreugde toen Darren Fletcher al koppend ook de tweede goal maakte. Javier Hernández rondde vervolgens af na geweldig voorbereidend werk van Anderson voor de 3-1.

Sunderland - West Bromwich Albion 2-4
West Bromwich vervolgde zaterdag zijn indrukwekkende seizoen met de achtste overwinning in dertien wedstrijden. De boven hun kunnen presterende Baggies mochten na goals van Zoltán Gera en Shane Long gaan rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong: de Hongaar schoot met links goed binnen en Long profiteerde ten volste van een blunder van jewelste van keeper Simon Mignolet. In het laatste kwartier van de wedstrijd in het Stadium of Light vielen vervolgens nog vier doelpunten. Eerst zorgde Craig Gardner voor de aansluitingstreffer, maar Romelu Lukaku joeg WBA vanaf de penaltystip weer naar een marge van twee. Stéphane Sessègnon luidde daarna ('87) nog spannende laatste minuten in, alvorens ex-FC Utrecht-speler Marc-Antoine Fortuné in de vijfde minuut van de blessuretijd aan de laatste onzekerheid een einde maakte.

Everton - Norwich City 1-1
verton, waar John Heitinga negentig minuten lang zijn opwachting maakte, nam al vroeg in de wedstrijd de leiding en leek die vervolgens niet meer uit handen te geven. Steven Naismith was het eindstation van een lange aanval over vele schijven. De Schot werkte gedecideerd af. Alhoewel Everton het betere van het spel hield, waren de gasten uit Norwich niet ongevaarlijk. Zo kreeg Grant Holt na 25 minuten spelen een dot van een kans op de gelijkmaker, maar miste zijn volley de juiste richting. In de slotfase kreeg Nikica Jelavic nog een uitgelezen kans op de 2-0, maar hij faalde in de afwerking. Dat bleek een dure misser: in blessuretijd kopte Sébastian Bassong namelijk de gelijkmaker binnen.

Stoke City - Fulham 1-0
Fulham won sinds 20 oktober geen enkele wedstrijd meer en had goede hoop dat daar bij nummer veertien Stoke City verandering in kon worden gebracht. Het mocht echter niet zo zijn. Na 26 minuten spelen bracht Charlie Adam de thuisploeg op voorsprong: hij werkte af na prima terugleggen met het hoofd door Peter Crouch. De gasten uit Londen stelden daar in aanvallend opzicht niet al erg veel tegenover en werden enkel gevaarlijk wanneer Dimitar Berbatov in stelling kon worden gebracht. Dat gebeurde echter te weinig en dus blijven Martin Jol en consorten nog altijd in afwachting van een nieuwe winstpartij.

Wigan Athletic - Reading 3-2
Wigan Athletic en Reading ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst en zaterdag was goed te zien waarom. Sean Morrison bracht de bezoekers met een rake kopbal op voorsprong, maar Jordi Gómez draaide de score hoogstpersoonlijk om. Na 57 minuten spelen gleed hij de gelijkmaker binnen, om tien minuten later met een heerlijke snoekduik voor de 2-1 te zorgen. Daarmee leek de wedstrijd in de tas, maar een gigantische blunder van Ali Al Habsi betekende de 2-2. Zonder een tegenstander in de buurt liet de doelman een hoge voorzet via zijn handen in het doel glippen. Tot zijn grote opluchting zorgde wederom Gómez in blessuretijd met een droge knal echter alsnog voor de drie punten.