Manchester City blijft ondanks verval in tweede helft foutloos in competitie

Manchester City - West Ham United 3-1
Manchester United en Chelsea zijn na drie wedstrijden nog foutloos en dat geldt dus ook voor Manchester City, dat een indrukwekkende eerste helft speelde tegen West Ham United. De thuisploeg kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong, toen David Silva een tegenstander van zich afschudde en Nolito bediende. Die trok de bal laag voor op Raheem Sterling, die zijn eerste doelpunt van dit seizoen kon maken. City bleef hierna domineren en verdubbelde de marge via Fernandinho, die een voorzet van Kevin De Bruyne binnen kopte. Voor De Bruyne betekende dit alweer zijn vijftiende assist in het shirt van City.

West Ham moest in de achtervolging, maar kwam er niet echt aan te pas in het Etihad Stadium. City had de wedstrijd onder controle en De Bruyne maakte er bijna 3-0 van, maar zijn schot werd van richting veranderd en ging naast. Nolito en Sergio Agüero lieten zich in het restant van de eerste helft ook nog zien, maar een derde doelpunt zat er in de eerste helft niet in. Kort in het tweede bedrijf leek Nolito de score wel verder op te voeren, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Uit een vrije trap van De Bruyne schoot Nolito niet veel later in het zijnet.

City leek zich simpel naar het eindsignaal te kunnen voetballen, maar een klein kwartier na rust werd het toch weer spannend. Michail Antonio sprong bij een voorzet van Arthur Masuaku hoger dan Gaël Clichy en bracht met zijn achtste kopgoal van dit kalenderjaar de aansluitingstreffer op het bord. Bij West Ham groeide het zelfvertrouwen en Agüero had een kwartier voor tijd rood moeten krijgen, na een elleboogstoot aan het adres van Winston Reid. De spits ontsnapte echter en zag de voorsprong van City niet meer serieus in gevaar komen. Invaller Samir Nasri zag nog een bal van de doellijn gehaald worden en David Silva raakte de paal, voordat Sterling er alsnog 3-1 van maakte.

West Bromwich Albion - Middlesbrough 0-0
Promovendus Middlesbrough is na het doelpuntloze gelijkspel bij West Bromwich Albion nog ongeslagen in de Premier League. Het duel op The Hawthorns was werkelijk verschrikkelijk om naar te kijken, met nauwelijks kansen en dus een logische uitslag. Bij Middlesbrough kwam Marten de Roon niet in actie en mocht Viktor Fischer nog even invallen.