Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Manchester City en Arsenal scoren niet: Liverpool grote winnaar van het weekend

Laatste update:

Aan de kant van Manchester City voerde Guardiola twee wijzigingen door ten opzichte van FA Cup-zege op Newcastle United (2-0). Kyle Walker werd vervangen door Nathan Aké, terwijl Kevin De Bruyne landgenoot Jérémy Doku afloste. Bij Arsenal voerde manager Mikel Arteta twee wijzigingen door vergeleken met de overwinning op Brentford (2-1). David Raya kreeg de voorkeur boven Aaron Ramsdale, terwijl Gabriel Jesus startte ten faveure van Leandro Trossard.

Manchester City was de dominante ploeg in de openingsfase, waarin onder meer Erling Braut Haaland net niet tot een kopbal kwam. Arsenal stichtte zelf ook gevaar, al had het daarbij wel de hulp van Manuel Akanji nodig. De Zwitser dook onder de bal door en zag Gabriel Jesus veel te weinig met zijn volley doen.

Na een kwartier spelen kreeg Aké de grootste kans van de wedstrijd. De Oranje-international kreeg de bal uit een hoekschop op zijn hoofd, maar deed daar bijzonder weinig mee. De weinig krachtige inzet van Aké werd gekeerd door Raya, die amper leek door te hebben dat hij de reddende engel van Arsenal was.

Halverwege de eerste helft ging Aké plots zitten. Al snel werd duidelijk dat de Nederlander niet verder kon en hij liet zich dan ook aflossen door Rico Lewis, waardoor Akanji naar het centrum schoof. De nieuwe verdediging van Manchester City kwam na een half uur met de schrik vrij toen Gabriel Jesus na een goede kapbeweging net naast schoot. De Braziliaan kreeg een nieuwe kans na een dramatische inspeelpass van Mateo Kovacic, maar wachtte te lang en liep zich vast.

Het eerste gevaar na rust kwam van de voet van Kovacic. De Kroaat zag wat ruimte voor zich en besloot vanaf een meter of twintig te schieten. Zeker niet onaardig gedacht, maar zijn poging vloog een meter naast het doel van Raya. Aan de andere kant kwam Manchester City juist goed weg, toen Gabriel Jesus een teenlengte te kort kwam om een voorzet bij de tweede paal binnen te glijden.

Arsenal verdedigde uitstekend en zorgde er zo voor dat het normaal zo dominante Manchester City weinig potten kon breken. Guardiola bracht met Doku en Jack Grealish twee verse aanvallende krachten; Arteta reageerde met de komst van Thomas Partey en Takehiro Tomiyasu. Veel veranderden de wissels niet aan het spelbeeld. Manchester City was de dominante ploeg, maar beet zich stuk op the Gunners.

Manchester City nam naarmate het eindsignaal in zicht kwam wat meer risico. Het leverde een op het oog grote kans op voor Haaland, die echter geen rekening leek te houden met de afleidende bewegingen van Raya en derhalve vergat te schieten. De risico's van Manchester City leverde Arsenal wat ruimtes op en na een fraai passje van Martin Ødegaard leek Trossard op weg naar de 0-1, ware het niet da Stefan Ortega redde op het schot van de Belg. Het bleek de laatste serieuze kans van de wedstrijd te zijn.

Welke club wordt kampioen van Engeland?

Meer nieuws

Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
2
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
2
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
8
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties