Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Manchester City is een geweldige club in een geweldige competitie'

Laatste update:

Door DANIEL CABOT KERKDIJK

Op weg naar zijn 27ste verjaardag en dus de beste jaren van zijn voetballeven lijkt de duur betaalde Silva ook in het buitenland te slagen. De alarmbellen rinkelden afgelopen seizoen weliswaar niet, maar de Spanjaard had moeite met het fysieke spel in de Premier League. Silva beschikt echter over een karakter doordesemd met de eis aan zichzelf om elke dag beter te worden. Dit seizoen komt de bloedsomloop weer op gang en is hij tot een van de betere spelers van de Premier League uitgegroeid. "Dank je wel, maar ik denk niet dat ik nu makkelijker voetbal. Zo voel ik het tenminste niet. Soms zijn de eenvoudigste dingen de moeilijkste om uit te voeren en dat is de sleutel tot succes. Professionals die voor hun vak leven en een team dat daadwerkelijk als een team wil spelen: dat zijn de juiste ingrediënten. Daardoor kunnen dingen soms heel makkelijk ogen."

Als journalist word je tegenwoordig doodgegooid met de grootst mogelijke clichés. Zelfs als de bedenktijd op z'n comfortabelst is, dan is er vaak nog sprake van één repeterende tekstarmoede. De middenvelder uit Arguineguín, de plaats waar ook Juan Carlos Valerón het levenslicht zag, laat evenmin het achterste van zijn tong zien, maar dat komt vooral omdat de vragen gescreend zijn en vervolgvragen uit den boze zijn. Dat was de nadrukkelijke mededeling van de press officer. "Een nominatie voor de Speler van het Jaar-verkiezing is mijns inziens momenteel nog ver weg. Bovendien zijn er genoeg Premier League-spelers die week in week uit een bijzonder hoog niveau halen. Daarom denk ik daar geen moment aan. Het zal voor mij heel moeilijk worden om die prijs te winnen. De reden van mijn vorm? Ik voel me heel gelukkig in Manchester en ik maak deel uit van een uitmuntend en sterk team. Het is een cliché, maar mijn ploeggenoten zorgen ervoor dat ik goed kan presteren."

Wat goed is komt snel gaat helemaal op voor Silva, die op zijn twintigste al een basisplaats bij Valencia had en drie maanden na zijn debuut ook zijn opwachting in het nationale elftal van Spanje maakte. Nu is hij een van de beste middenvelders in de Premier League, de competitie waar Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Eric Cantona glorieerden. "Ik zou mezelf niet met Bergkamp, Henry of Cantona durven te vergelijken", benadrukt Silva. "Het is ontzettend moeilijk om hun prestaties te evenaren. Het waren speciale spelers. Ik zit nog lang niet op hun niveau." Manchester City won afgelopen seizoen de FA Cup en hoopt in de huidige voetbaljaargang de eerste landstitel sinds 1967 in de wacht te slepen. Er wordt daarbij vaak spectaculair voetbal gespeeld, spectaculairder dan vorig seizoen. "Ik denk dat we elkaar steeds beter leren kennen en ook begrijpen wat er nodig is om beter als een team te kunnen functioneren. Ons spel wordt beter en dat komt in de speelstijl tot uitdrukking. We beschikken binnen de lijnen over veel meer zelfvertrouwen, in alle opzichten."

Voetbal is voor de supporters van the Citizens weer een plezierig soort van geloofsbelijdenis rond een grasgroen altaar. De onvoorwaardelijke steun van vooral mannen met welvingen onder hun shirt wordt beloond met attractief voetbal. "De manager heeft er niet specifiek op aangedrongen om ons spel te veranderen, maar ik denk dat we ons door de toename van zelfvertrouwen vrijer voelen en daarom meer op de aanval spelen", vervolgt Silva. "Ik moet zeggen dat onze manager ons bijzonder goed op elke wedstrijd voorbereidt." Of het trainingspak voor de kleine Spanjaard het tenue van de toekomst wordt is nog ongewis, maar over Mancini is hij zeer te spreken. "Onze plaats in de Premier League is de beste manier om te kunnen beoordelen hoe goed Mancini is. We staan op een tweede stek en dat houdt in dat hij geweldig werk verricht met de spelersgroep. Hij doet mijns inziens echt heel goed werk."

Sergio Agüero laat zich al jaren vieren als scorende spits. De schoonzoon van Diego Maradona beschikt over een dodelijk schot, de mentaliteit van een sluipmoordenaar en is sinds vorig jaar zomer ploeggenoot van Silva. "Sergio is een uitzonderlijke speler en we zijn blij dat hij voor Man City speelt. Scoren zit in zijn bloed. Het lijkt hem allemaal heel makkelijk af te gaan. Er zijn maar weinig spelers die zo weinig tijd nodig hebben om zich aan een nieuwe club en nieuwe omgeving aan te passen. Hij maakt het verschil en is bovendien een zeer gewaardeerde collega." Silva en Agüero demonstreren vaak samen hun pure voetbalklasse. "Hoe meer we samenspelen, hoe beter we elkaar begrijpen", vervolgt de middenvelder. "Maar dat is niet alleen mijn verdienste. Sergio is een speler die vrijwel meteen doorheeft hoe iemand speelt en dat is ook een kwaliteit die maar weinig voetballers hebben."

Mario Balotelli is zonder meer de meest markante ploeggenoot van Silva. De flamboyante Italiaan staat min of meer onder verscherpt toezicht en het liefst zou de club een soort cordon sanitaire optrekken rond zijn persoon. Een voorzichtige poging van Mancini om Balotelli in het huwelijksbootje te laten stappen met Raffaella Fico leidde tot niets. Silva wil niet zeggen wie doorgaans in de kleedkamer voor vertier zorgt. "Ik wil niet een specifiek iemand aanwijzen. Ik kan je wel zeggen dat we allemaal een steentje bijdragen aan een zeer aangename sfeer in de kleedkamer. Dat betaalt zich terug op het veld en ook buiten de lijnen kunnen we het goed met elkaar vinden. Het is hier goed toeven. We zijn blij met onze ontwikkeling als team en dat zie je ook terug aan onze positie op de ranglijst." Een terugkeer naar Spanje ziet de middenvelder, die een contract tot medio 2014 heeft, voorlopig nog niet zitten. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin, zowel privé als sportief. Dit is een geweldige club in een geweldige competitie." Een dezer dagen zal hij naar alle waarschijnlijkheid tot medio 2016 bijtekenen.

De ambities zijn groot in de Eastlands. Genot halen uit de groei van de spelers; dat komt voor Sheikh Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan op de laatste plaats. Bij een gebrek aan resultaten trekt hij gewoon opnieuw de portemonnee. "Ik houd me zelf niet zo bezig met de druk die spelen voor een club als Manchester City met zich meebrengt", besluit Silva. "Daar besteed ik simpelweg geen aandacht aan. Ik concentreer mij liever op mijn spel. Dat is waar ik van houd: voetballen. En dat doe ik bovendien in een van de prachtigste voetbalcompetities ter wereld. Het is veel mooier om daar aan te denken dan aan de druk op onze schouders. Manchester City is goed genoeg om kampioen te worden, maar de Premier League win je niet zomaar. Het is heel, heel lastig. Mijns inziens heeft Engeland de sterkste competitie ter wereld. Er zijn veel titelkandidaten. Je moet elke week ontzettend hard werken om in aanmerking te komen voor de landstitel. We hebben bovendien een zeer sterke en ervaren concurrent in Manchester United. Die gaan het ons nog heel lastig maken tot aan het eind van het seizoen. Iedere titelkandidaat heeft sterke en zwakke punten. Ik kan je echt niet zeggen wie over de beste spelers beschikt. In de Premier League zijn veel titelkandidaten, dat maakt deze competitie zo aantrekkelijk."

Wordt Manchester City kampioen?

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties