Manchester City maakt einde aan fatale reeks met zege op Brenet en Hoogma

De eerste tien minuten van de eerste helft waren veelbelovend. Hoffenheim, dat met Joshua Brenet en Justin Hoogma in de basis startte, had slechts 44 seconden nodig om aan de leiding te gaan. De defensie van Manchester City viel uiteen na een steekpass van Kerem Demirbay, waarna Ishak Belfodil de bal achter Ederson werkte: 1-0. De voorsprong bleef echter slechts zes minuten staan. David Silva speelde Leroy Sané goed vrij in het strafschopgebied, waarna de bal bij Sergio Agüero terechtkwam. De aanvaller schoot de bal in tweede instantie binnen: 1-1.

Manchester City domineerde vervolgens in het restant van het eerste bedrijf, had meer balbezit en ook zeker meer kansen. Met name Agüero was enkele keren dicht bij de 1-2: zo had Oliver Baumann tien minuten voor rust een heerlijke redding in huis op een krullende inzet van de Argentijn. Hoffenheim, dat momenteel liefst acht spelers in de ziekenboeg heeft, weigerde echter als speelbal te dienen. Het team van Julian Nagelsmann gooide alles in de strijd, won belangrijke persoonlijke duels en deelde zelf ook speldenprikken uit.

In het eerste kwartier na rust werd vooral op het middenveld gestreden en vielen er geen grote kansen te noteren. Een fout van Ederson werd Manchester City echter bijna fataal: na een lange bal van Baumann richting Andrej Kramaric probeerde de Braziliaan de bal op 45 meter van zijn doel weg te koppen, maar hij miste volledig. Sané was echter met Kramaric meegerend en kon op snelheid voorkomen dat de bal in het bezit van de spits kwam.

De druk van het team van Guardiola op Hoffenheim nam zienderogen toe. Agüero leek Baumann twintig minuten voor tijd met een kopbal te kunnen verschalken, maar de inzet met het hoofd was onvoldoende. Luttele minuten later ontsnapten de Duitsers aan een strafschop tegen, toen Baumann niet de bal maar meer Sané raakte. Het was niet de enige twijfelachtige beslissing van de arbitrage: in de 66e minuut kreeg Kyle Walker slechts geel voor een forse charge op Pavel Kaderabek. Drie minuten voor tijd viel de beslissing: Stefan Posch had na een voorzet van links niet op de aanwezigheid van David Silva gerekend, verspeelde de bal, waarna de Spanjaard de winnende treffer maakte.