Manchester City maakt kraker extra spannend, blamage Liverpool

Wolves - Manchester City 0-2
Manchester City wist dat het zondagmiddag moest winnen bij hekkensluiter Wolverhampton Wanderers en direct na het eerste fluitsignaal werden de intenties van de bezoekers duidelijk. City kreeg al na zestien seconden een eerste kans, via Carlos Tévez die de bal over werkte, waarna ook Sergio Agüero zich liet zien. City zocht dus de aanval, maar ook Wolverhampton liet zich gelden. Joe Hart had een uitstekende redding in huis bij een poging van David Davis en uit de hoekschop die volgde, werkte Richard Stearman de bal over met een omhaal. Hierna nam City het heft weer in handen en de bezoekers creëerden een paar goede kansen, waardoor het eigenlijk wachten was op de openingstreffer. Die viel na een klein halfuur spelen.

Gael Clichy bekroonde een goede actie met een fraaie voorzet, die werd gecontroleerd door Agüero, die Dorus de Vries hierna kansloos liet. De Nederlander, die zijn debuut in de Premier League maakte, hield vervolgens wel Tévez van scoren af en zag dat zijn ploeg een klein kwartier na rust dichtbij de gelijkmaker kwam. Steven Fletcher won het duel van Kolo Touré, maar bood Hart vervolgens de gelegenheid om weer te laten zien dat hij een uitstekende keeper is. Het was de enige kans voor the Wolves op de gelijkmaker en een kwartier voor tijd zorgde Samir Nasri voor de beslissing. Na een hoekschop van Wolverhampton brak City razendsnel uit en op aangeven van Tévez maakte de Fransman er 0-2 van. De koppositie is, met nog drie duels te gaan, weer in zicht.

Liverpool - West Bromwich Albion 0-1
Kuyt kreeg in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion zowaar weer eens een basisplaats van Kenny Dalglish en de aanvaller kreeg de beste kans voor de thuisploeg. Een kwartier na rust werd het schot van de Katwijker van richting veranderd, waarna de bal op de paal belandde. Kuyt was ook al verantwoordelijk voor het eerste gevaarlijke moment van Liverpool in de wedstrijd, maar schoot in de tiende minuut op aangeven van Luis Suárez naast. Suárez beproefde zelf ook tweemaal zijn geluk en zag Maxi Rodriguez ook gevaarlijk worden, voordat West Bromwich zich na een klein halfuur voor het eerst liet zien. José Reina, terug van een schorsing, redde uitstekend bij een inzet van Chris Brunt. Liam Ridgewell schoot even later op de borst van de doelman, terwijl hij toch eigenlijk wel had moeten scoren.

West Bromwich kreeg dus zeker mogelijkheden op Anfield, maar Liverpool was de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen. Kort voor rust leek Daniel Agger the Reds op voorsprong te zetten, maar het schot van de verdediger werd uit het doel gehouden door een voet van Foster, waarna de thuisploeg na de thee meer gas gaf. Jordan Henderson raakte de lat, Kuyt de paal en ook Andy Carroll, Jay Spearing en weer Henderson werden gevaarlijk. De bal wilde er echter niet in en een kwartier voor tijd trok West Bromwich door een blunder van Glen Johnson aan het langste eind. De rechtsback verspeelde de bal aan Youssouf Mulumbu, waardoor Peter Odemwingie alleen op Reina kon afgaan: 0-1. Liverpool probeerde nog wel wat aan de achterstand te doen, maar zonder succes. De ploeg van Kenny Dalglish staat zeer teleurstellend achtste in de Premier League.