Manchester City wint ruim, Arsenal klimt naar plek twee

Manchester City - AFC Bournemouth 4-0
Manchester City wist vorig weekend al van buurman Manchester United te winnen en de ploeg van Josep Guardiola stoomde zaterdagmiddag door. AFC Bournemouth was ditmaal het slachtoffer van de dadendrang van the Citizens: Kevin De Bruyne schoot al na een kwartier spelen een vrije trap met veel finesse onder de muur door voor de 1-0. De thuisploeg bleef daarna heer en meester en kwam tien minuten later op 2-0, toen Kelechi Iheanacho het eindstation werd van een perfect uitgevoerde counter.

City ging in de tweede helft vrolijk verder waar het voor de rust was gebleven en Raheem Sterling werd na drie minuten spelen perfect bediend door Iheanacho voor de 3-0. Calum Wilson leek daarna even wat terug te doen namens Bournemouth, maar hij stuitte van dichtbij op Claudio Bravo. Ilkay Gündogan strooide twintig minuten voor tijd nog meer zout in de wond door vanaf de rand van de zestien hard in de rechterhoek te knallen. Zelfs de rode kaart die Nolito vijf minuten voor tijd wegens het uitdelen van een kopstoot incasseerde, mocht de pret niet meer drukken.

Hull City - Arsenal 1-4
Arsenal kwam afgelopen dinsdag nog goed weg met een 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain, maar de mannen van Arsène Wenger namen zaterdagmiddag tegen Hull City zelf weer het initiatief in handen. Dankzij Alexis Sánchez, die een schot van Alex Iwobi van richting veranderde, stond het na een dik kwartier al 1-0 voor the Gunners. De Chileen kreeg vlak voor rust een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, nadat hij na een handsbal van Jake Livermore, die rood opleverde, van elf meter mocht aanleggen. Eldin Jakupovic had echter goed het oog in zijn strafschop en hield de bal uit het doel.

Arsenal liet zich niet uit het veld slaan door deze misser en ging na rust op zoek naar een veiligere voorsprong. Na tien minuten spelen was het al raak en Iwobi was opnieuw betrokken bij het doelpunt: hij vond Theo Walcott in het strafschopgebied, waarna de aanvaller de bal over Jakupovic heen wipte. Dankzij Petr Cech leek het in de laatste tien minuten toch nog spannend te worden: de doelman veroorzaakte een penalty, die door Robert Snodgrass benut werd. Sánchez bracht vier minuten later uit een rebound na een schot van Walcott de marge echter weer terug naar twee. Invaller Granit Xhaka maakte er met een geweldige knal van een meter of dertig in de blessuretijd nog 4-1 van.

Leicester City - Burnley 3-0
Leicester City betaalde dertig miljoen euro aan Sporting Portugal voor Islam Slimani en bij zijn debuut in de Premier League maakte de aanvaller zaterdag meteen het verschil. De Algerijn staat bekend als een goede kopper en scoorde tegen Burnley ook twee keer met het hoofd, net voor en net na rust. Slimani opende uit een vrije trap van Christian Fuchs zijn doelpuntenaccount in de Premier League en verdubbelde de marge na een merkwaardig passje van zijn 'partner in crime' Jamie Vardy. Na dit tweede doelpunt kwam de overwinning voor de landskampioen geen moment in gevaar en een eigen goal van Ben Mee betekende twaalf minuten voor tijd de beslissing. De verdediger wilde een voorzet onderscheppen, maar gleed de bal langs Tom Heaton.

West Bromwich Albion - West Ham United 4-2
West Ham United krijgt opvallend veel tegendoelpunten en ging ook bij West Bromwich Albion met harde cijfers onderuit. Recordaankoop Nacer Chadli blonk uit bij the Baggies, met twee doelpunten én twee assists. Bij rust stond West Bromwich al met 3-0 voor, dankzij een benutte strafschop van Chadli, een hard schot in de verre hoek van José Salomón Rondón en een door James McClean van richting veranderd schot van Chadli, en een klein kwartier na rust maakte Chadli er van dichtbij zelfs 4-0 van. Met een rake kopbal van Michail Antonio en een benutte penalty van Manuel Lanzini deed West Ham nog wel wat terug, maar West Bromwich hield hierna stand. Na vijf speelronden heeft West Ham nu al dertien tegendoelpunten gekregen en slechts drie punten.