Manchester City zet perfecte reeks voort, Chelsea verliest

Chelsea - Crystal Palace 1-2
Vorige week boekte Chelsea eindelijk zijn eerste zege en in die wedstrijd speelde aanwinst Pedro een voorname rol. De Spanjaard mocht ook nu weer in de basis beginnen en deed dat voor het eerst op Stamford Bridge. In de eerste twintig minuten nam hij de enige doelpoging voor zijn rekening tegen Crystal Palace: zijn schot ging echter net naast. Het zou een voorbode zijn van een lastige wedstrijd. De beste mogelijkheid van de bezoekers was niet besteed aan Bakary Sako, die Branislav Ivanovic wel voorbij ging maar daarna op Thibaut Courtois stuitte. Vlak voor rust was Pedro nog eens dicht bij een doelpunt: Alex McCarthy ontzegde hem de 1-0 echter.

In de tweede helft stichtte Diego Costa gevaar, maar eerst zat Damien Delaney hem dwars en daarna stuitte de bal van de borst van de spits. Kurt Zouma zag een schot geblokt worden en Pedro schoot via het been van een tegenstander naast. Gary Cahill kopte een keer op doel en zijn inzet werd van de lijn gehaald. Watford stond dus zeker onder druk, maar kwam wonderwel op 0-1: Bakary Sako schoot de bal door het midden binnen nadat zijn eerste poging smoorde. Chelsea baalde enorm en Mourinho besloot meteen Falcao erin te brengen voor Willian. Dat sorteerde heel snel het gewenste effect en El Tigre maakte er 1-1 van.

De Colombiaan, vorig seizoen nog een teleurstelling bij Manchester United, stond er een kwartier in toen hij zijn waarde liet zien: Pedro zette goed voor en Falcao kopte al vallend de bal in het net. Het publiek ging er vol achter staan en hoopte op een finaleslag in de laatste fase. Het omgekeerde gebeurde echter op Stamford Bridge, want Crystal Palace trok de overwinning naar zich toe. Een minuut na de 1-1 legde Sako een voorzet slim terug naar Ward en die kopte goed in de hoek. Alan Pardew zag hoe zijn team Chelsea overeind bleef in de hectische slotfase en er de beloning voor kreeg: drie punten. Chelsea gaat nu beraadslagen en kijken hoe het beter moet: over twee weken wacht een uitduel met Everton.

Manchester City - Watford 2-0
De laatste keer dat Watford in competitieverband op bezoek ging bij Manchester City was in het seizoen 2006/07: het werd toen 0-0 en bij the Citizens had men nog niet eens kennisgemaakt met de Arabische eigenaren. Zaterdag ging het in de eerste helft ook gelijk op en keek de ambitieuze club uit de Eastlands ook tegen een 0-0 tussenstand aan. Kansen waren er zeker voor Manchester City: Aleksandar Kolarov verprutste echter een vrije schop, Sterling werd de voet dwarsgezet door Craig Cathcart en Heurelho Gomes hield Bacary Sagna van scoren af. Diezelfde Gomes was kort daarop weer belangrijk bij een poging van Sterling.

Mogelijkheden waren er ook voor Sergio Agüero en David Silva, maar zij verschalkten Gomes evenmin. Bij de bezoekers ging het vooral om tegenhouden: aan aanvallen kwam men nauwelijks toe. Steven Berghuis was zonder bekende reden opnieuw afwezig in de wedstrijdselectie, terwijl ook Nathan Aké er niet bij was. In de tweede helft leek het eigenlijk wachten op doelpunten van Manchester City en die vermoedens kwamen uit. Al na twee minuten was de 1-0 een feit: Sagna legde de bal vanaf rechts panklaar voor Sterling en die tikte simpel binnen in de korte hoek. Acht minuten daarna viel ook nummer twee en ditmaal was Fernandinho de gevierde man.

De Braziliaanse middenvelder ging na een afgeslagen vrije trap van Yaya Touré de combinatie aan met David Silva en joeg de 2-0 er diagonaal snoeihard in. Het verzet van Watford had precies een helft geduurd, maar de achterstand bleek te groot om nog om te draaien. Ikechi Anya probeerde het nog wel namens Watford, maar zijn schot werd geblokt door Sagna. Een paar minuten voor tijd mocht Sterling, die zijn eerste Premier League-doelpunt noteerde voor Man City, er onder groot applaus af. Toptalent Kelechi Iheanacho kwam er voor hem in als Premier League-debutant bij de thuisclub.