Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Manchester United frustreert Bayern en houdt hoop

Laatste update:

Vooraf gaf vrijwel niemand iets om de kansen van United, maar de thuisploeg wilde zich op een bijzonder sfeervol Old Trafford niet zomaar gewonnen geven. De Engelsen begonnen ook goed en Welbeck leek in de derde minuut de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd: vermoedelijk vanwege een te hoog been. Bayern kwam moeizaam op gang, maar toen het eenmaal begon te draaien, waren de gasten ook heer en meester. Der Rekordmeister had in de eerste helft 78 procent balbezit, maar veel kansen kreeg het niet. Robben kwam nog het dichtst bij, maar zijn geplaatste schot werd schitterend gepakt door David de Gea.

Robben kwam overigens maar nauwelijks tegenover Alexander Büttner te staan. De sterspeler van Bayern verscheen vaak in het centrum of aan de linkerkant van de aanval, waar hij dan combineerde met Franck Ribéry, maar liet zijn landgenoot met rust. Büttner kwam nog wel een keer met de schrik vrij toen hij de bal in het strafschopgebied op zijn hand kreeg, maar de bal niet op de stip ging. United had daar dus geluk, maar dat had Bayern even later ook, toen Welbeck de grootste kans van de eerste helft verprutste. Na een slippertje van Jerome Boateng ging de spits alleen op Manuel Neuer af, maar Welbeck wilde het te mooi doen en zijn wippertje werd gepakt door de keeper.

Moyes leek door deze kans wel vertrouwen te krijgen in een goed resultaat en voerde met Shinji Kagawa voor Ryan Giggs een aanvallende wissel door voor het tweede bedrijf. Aan het spelbeeld veranderde echter niet veel: Bayern had ook na rust meer balbezit en zocht met een hoop passes een weg door de United-defensie. De thuisploeg hield de ruimtes achterin echter klein en ook nu wist Bayern niet veel kansen te creëren. De Duitsers waren bovendien behoorlijk slordig en kwamen een halfuur voor tijd uit het niets op achterstand, toen verdediger Nemanja Vidic niet goed werd gedekt bij een hoekschop en op knappe wijze de 1-0 binnen kopte. Old Trafford ontplofte, maar de blijdschap was van korte duur.

Bayern moest in de achtervolging en Mario Mandzukic werd als invaller in de ploeg gebracht. Die ingreep kende het gewenste effect, want een paar minuten na zijn entree legde de Kroaat de bal met het hoofd neer voor Schweinsteiger, die werd los gelaten door Marouane Fellaini en de 1-1 binnen ramde. Bayern had het uitdoelpunt dat het wilde hebben, maar kwam vervolgens ook nog twee keer dicht bij de overwinning. In beide gevallen was Robben de man die voor gevaar stichtte, maar de pogingen van de Nederlander gingen allebei rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Bayern won dus niet van United, maar kan dankzij het doelpunt van Schweinsteiger wel gezien worden als favoriet voor het bereiken van de halve finale. De doelpuntenmaker van Bayern is er volgende week in de Allianz Arena echter niet bij: in de slotfase van het duel kreeg hij zijn tweede gele kaart te zien, en dus rood, waardoor hij geschorst is voor de return in de Allianz Arena.

UEFA Champions League
Manchester United
1 - 1
Bayern München
Wie bereikt de halve finale?

Meer nieuws

'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
18
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
5
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
16
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
4
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1
Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties