Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Manchester United gaat recordbod van 117 miljoen euro uitbrengen'

Laatste update:

Het is niet voor het eerst dat Neves wordt gelinkt aan een overgang naar United. In november gebeurde dat ook al. Toen waren scouts van United aanwezig bij de Portugese kraker tussen Benfica en Sporting Portugal (2-1), zo wist Fabrizio Romano te melden.

De negentienjarige Portugees beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak onder trainer Roger Schmidt en maakte al in 42 officiële wedstrijden zijn opwachting. Daarin was hij tweemaal trefzeker en tweemaal aangever.

Neves speelt voornamelijk als defensieve middenvelder, maar kan ook als centrale of rechtermiddenvelder uit de voeten. Tot dusver kwam hij drie keer uit voor de Portugese nationale ploeg.

Neves begon zijn nog prille carrière bij CB Tavira, alvorens hij in 2016 werd opgenomen in de jeugdopleiding van Benfica. In Lissabon tekende de middenvelder in december 2020 zijn eerste profcontract. In het seizoen 2021/22 maakte hij onderdeel uit van het jeugdteam dat beslag wist te leggen op de Youth League.

In december 2022 gunde Schmidt Neves zijn debuut in de hoofdmacht, waarna hij bij de A-selectie betrokken bleef en dat seizoen tot twintig officiële wedstrijden zou komen. Daarin was hij eenmaal trefzeker en fungeerde hij eenmaal als aangever.

Als onderdeel van het kampioensteam - Neves legde met Benfica tevens beslag op de Portugese Supercup - heeft de jeugdinternational nu dus de aandacht getrokken van United. Afgelopen zomer zette hij zijn handtekening nog onder een nieuw verbeterd contract tot medio 2028.

Het lijkt er dus sterk op dat Neves dat contract niet gaat uitdienen, daar United bereid is om 100 miljoen pond te bieden voor zijn diensten. Nooit eerder deed de Engelse grootmacht een bod van soortgelijke proporties.

Miljoenenfabriek


Benfica beseft daarentegen dat het opnieuw goud in handen heeft. De club verdiende de laatste jaren honderden miljoenen euro's met de verkoop van belangrijke spelers.

In het seizoen 2019/20 vertrok João Félix voor ruim 127 miljoen euro naar Atlético Madrid. Recent maakte Enzo Fernández voor 121 miljoen euro de overstap naar Chelsea. ook Darwin Núnez (voor 85 miljoen naar Liverpool), Rúben Dias (voor 71 miljoen naar Manchester City) en Gonçalo Ramos (voor 65 miljoen naar Paris Saint-Germain) spekten de kas behoorlijk.

Meer nieuws

Langst dienende speler uit de selectie gaat AZ na 188 wedstrijden verlaten
0
Premier League-club is het zat en maakt werk van schrappen VAR
16
Amateur van Hercules maakt absolute droomtransfer naar Borussia Dortmund
5
De EK-selectie van Frankrijk: dit zijn de spelers die donderdag kans maken
19
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Daley Blind bekroont superseizoen met nieuw contract bij Girona
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties