Manchester United stapt opnieuw met nederlaag van het veld

Manchester United startte goed aan de krachtmeting op Goodison Park. Ex-Evertonian Marouane Fellaini zag een schot van afstand geblokt worden, terwijl Luke Shaw op links veel ruimte kreeg om aan de bal te komen. Everton verhoogde echter de druk en sloeg in de vijfde minuut toe. Antonio Valencia kon Gareth Barry niet afstoppen, waarna McCarthy voorbij Paddy McNair en Daley Blind kwam. Hij schoof de bal vervolgens langs David de Gea: 1-0.

De eerste helft kende een hoog tempo, met kansen over en weer. Fellaini, Chris Smalling en Blind slaagden er niet in om Tim Howard te passeren. De Gea had een antwoord op een schot van Leon Osman, maar incasseerde tien minuten voor rust opnieuw een tegendoelpunt. Stones kopte uit een corner de 2-0 binnen. Op slag van rust verscheen zelfs bijna de 3-0 op het scorebord, maar de inzet van Ross Barkley verdween over de lat.

Na de onderbreking had Manchester United weer meer balbezit, maar was Everton gevaarlijk in de omschakeling en beschikte over een flinke dosis zelfvertrouwen. De dubbele voorsprong van the Toffees kwam vrijwel geen enkel moment in gevaar en een kwartier voor tijd verscheen zelfs de 3-0 op het scorebord; Mirallas schoot het keer koeltjes langs De Gea. In het restant van de wedstrijd kwam de ploeg van Van Gaal niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Radamel Falcao, die in buitenspelpositie stond. De Gea voorkwam in de slotminuten zelfs een ruimere nederlaag. Robin van Persie kwam in de 88e minuut binnen de lijnen voor Wayne Rooney.