Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Manchester United stuurt Van Gaal na twee jaar weg

Laatste update:

Van Gaal kreeg in de zomer van 2014, nadat hij Oranje naar de halve finale op het WK in Brazilië loodste, de zware taak om Manchester United uit het moeras te trekken. De club zakte weg uit de top na het pensioen van Sir Alex Ferguson en de aanstelling van David Moyes als coach. In zijn debuutjaar leidde Van Gaal de club naar plaats vier en daarmee voldeed hij aan de doelstelling: Champions League-voetbal halen. In twee transferwindows gaf hij bij elkaar 334 miljoen euro uit om de selectie danig te versterken.

Meer: Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: ‘Geweldige veldtrainer’

Het was de bedoeling om dit seizoen lang mee te strijden om de titel, maar in de tweede seizoenshelft verloor United de aansluiting. Het finishte uiteindelijk als vijfde en liep daarmee een ticket voor de Champions League mis. Gaandeweg het seizoen werd al duidelijk dat trainer en club hoogstwaarschijnlijk niet met elkaar verder zouden gaan. Nu is dat nieuws dus officieel gemaakt: Van Gaal is voor de derde keer ontslagen als trainer. Het overkwam hem eerder al bij Barcelona en Bayern München. Hij krijgt naar verluidt vijf miljoen pond mee.

Van Gaal liet de voorbije twee seizoenen meerdere talenten doorstromen naar het eerste elftal, zoals Paddy McNair, Jesse Lingard, Marcus Rashford en Timothy Fosu-Mensah. Het lukte hem echter niet om de club echt weer terug te brengen aan de top en dat wordt dan ook de grootste uitdaging voor zijn opvolger Mourinho, mits die daadwerkelijk benoemd wordt tot de nieuwe coach. De Portugees zit sinds december vorig jaar zonder werk, toen Chelsea hem wegstuurde.

Mourinho herhaalde vorige week donderdag nog dat hij vanaf komend seizoen weer werkzaam zou zijn in de voetballerij: "In juli ben ik wel weer terug. We zitten nu in mei en van mei naar juli is bijna niks. Ik blijf van mijn leven genieten zoals het nu is en geniet van de tijd met mijn gezin. Maar in juli ben ik weer terug. United? Ik weet het niet", sprak Mourinho toen. Hij heeft zijn nieuwe avontuur nu dus te pakken, zo lijkt het.

Mourinho maakte Chelsea in totaal drie keer kampioen en won met the Blues tevens de FA Cup, Community Shield en driemaal de Capital One Cup. Hij was daarvoor werkzaam bij Real Madrid (kampioenschap, Copa del Rey en Supercopa), Internazionale (drie landstitels, Coppa Italia, Supercoppa en Champions League) en FC Porto (twee landstitels, een Taça de Portugal, een Supertaça, de Champions League en de UEFA Cup).

Mourinho gaat bij United naar verluidt vijftien miljoen euro per jaar verdienen en zou achter de schermen al bezig zijn geweest met de selectie voor komend seizoen. Nu Van Gaal vertrekt, lijkt hij zijn laatste trainersklus te hebben gehad. Hij heeft immers meerdere keren aangegeven dat hij na United zou stoppen en in augustus zei hij in Linda's Zomerweek dat hij zijn contract eventueel wil verlengen, maar dat andere clubs niet hoeven te bellen.

Louis van Gaal heeft niet goed genoeg gepresteerd met Manchester United

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
9
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
7
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties