Manchester United terug op aarde, Fulham verlaat Premier League

Manchester United - Sunderland 0-1
Giggs liet zijn team in een 4-5-1 formatie aantreden met Javier Hernández als diepe spits. Om hem heen moesten Nani, Juan Mata en Ashley Young voor de nodige toevoer zorgen, maar the Black Cats stonden verdedigend goed en sloegen de aanvallen af. De eerste poging op doel van Young was een eenvoudige prooi voor Vito Mannone. De tweede mogelijkheid voor de Engels kampioen was voor Nani, die echter over mikte uit een snelle counter. Sunderland was tot dat moment nog niet echt in het stuk voorgekomen. Toch greep het team van Gustavo Poyet de leiding, een kwartier voor de helftwissel. Uit een voorzet van Connor Wickham ramde Seb Larsson raak en liet hij Old Trafford verstommen.

United wist niet goed hoe om te gaan met de achterstand en daarmee werd de kwetsbaarheid van de grootmacht weer aangetoond. Zonder Wayne Rooney (geblesseerd) en Robin van Persie (op de bank) ontbrak het aan stootkracht voorin, maar ook vanaf de flanken kwam er te weinig druk. Giggs zag het aan en besloot Adnan Januzaj en later ook Danny Welbeck én Van Persie erbij te zetten, in de hoop op een impuls. Het waren echter de bezoekers die dichter bij de 0-2 kwamen. Met nog twintig minuten te gaan legde invaller Jozy Altidore de bal terug op Emanuele Giaccherini, maar hij trof de paal.

Stoke City - Fulham 4-1
Felix Magath gaf tijdens de persconferentie aan 'een beetje bang' te zijn en zijn vrees voor degradatie is gegrond gebleken. Fulham verloor met 4-1 van Stoke City en speelt volgend seizoen in de Championship. The Cottagers stonden bij rust met een minimaal verschil achter: Peter Odemwingie schoot vijf minuten voor de thee van dichtbij raak en stond aan de basis van de 2-0 van Marko Arnautovic. Oussama Assaidi pikte eveneens zijn doelpunt mee, door op aangeven van Arnautovic binnen te schuiven. Hij maakte zijn vierde van het seizoen. Fulham deed nog wat terug via Kieran Richardson, maar via Jonathan Walters werd het nog 4-1 en de Londenaren kunnen het veilige Sunderland niet meer achterhalen.

Swansea City - Southampton 0-1
Swansea City hoopte zijn derde overwinning op rij te kunnen bijschrijven, maar kwam bedrogen uit. De club uit Wales begon wel sterk en kreeg via Wilfried Bony goede kansen, maar na een halfuur had Southampton toe moeten slaan. Sam Gallagher kon een voorzet van Nathaniel Clyne echter niet verzilveren. The Saints leken na rust het initiatief te willen nemen, maar zij leverden de bal net als de thuisploeg erg snel in. Het treffen in het Liberty Stadium leek hierdoor met een brilstand te eindigen, maar Rickie Lambert tekende in de blessuretijd voor de 0-1. Swansea speelt volgende week tegen Sunderland, terwijl Southampton het opneemt tegen Manchester United.

Aston Villa - Hull City 3-1
Het kon eigenlijk al nauwelijks meer misgaan voor Aston Villa en na zaterdag is de ploeg van Paul Lambert honderd procent zeker van een nieuw seizoen in de Premier League. Met Ron Vlaar in de basis en Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi als invallers rekende de club uit Birmingham af met Hull City. Al in de eerste minuut mikte Ashley Westwood raak van bijna twintig meter. De vlammende start gaf Villa een goed gevoel, maar Jordan Bowery maakte op schlemielige wijze een eigen doelpunt en dus werd het 1-1. Kort voor rust en in de blessuretijd van de eerste helft maakte Andreas Weimann er twee met het hoofd en waren de punten in de tas. Bacuna viel tien minuten voor tijd in voor Weimann; El Ahmadi was er even tevoren al bijgekomen.

Newcastle Utd - Cardiff City 3-0
De ploeg van Alan Pardew vloog uit de startblokken en had al snel een goede kans via Loïc Rémy. Tim Krul had daarentegen al het geluk van de wereld dat Frazier Campbell een fout van de doelman niet afstrafte. Na twee kansen voor Mathieu Debuchy was het Shola Ameobi die in de achttiende minuut met een rake kopbal de ban brak: 1-0. Moussa Sissoko slaagde er voor rust tweemaal in om de paal te raken. In de tweede helft ging Cardiff City op zoek naar de noodzakelijke gelijkmaker, maar men was niet gelukkig in de afronding. Invaller Kenwyne Jones kreeg het leer niet langs Krul, die enkele minuten later het geluk had dat Aron Gunnarsson een misstap van de Nederlander niet verzilverde. Rémy en Steven Taylor scoorden daarna nog en zodoende viel het doek voor Cardiff City. Honderden Newcastle-fans verlieten het stadion in de 69e minuut uit protest, zoals van tevoren was aangekondigd

Vind jij het jammer dat Fulham uit de Premier League verdwijnt?