Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Manschot meldt zich direct bij ESPN: 'Er vloog zelfs een led-boarding in de fik'

Laatste update:

Manschot moest het duel in de Euroborg al na zes minuten voor het eerst stilleggen. Er werden rookbommen op het veld gegooid, waarop de spelers tijdelijk naar binnen werden gestuurd. Na een kleine pauze besloot Manschot te hervatten, maar drie minuten daarna ging het opnieuw mis. Opnieuw werden er voorwerpen het veld op gegooid en het duel werd daarop definitief gestaakt.

Direct na de staking geeft Manschot tekst en uitleg voor de camera. "Je hebt een vooroverleg, voor de wedstrijd wordt er al gesproken over de diverse scenario's die er zijn. Er waren al signalen dat het mis had kunnen gaan vandaag. Maar dat al in minuut zes het massale gebeurt... Het zijn ook rookbommen, niet alleen één biertje. Ik zag ook dat de led-boarding in de fik vloog", aldus de arbiter.

"Dan heb je intern overleg, waarbij je de richtlijnen volgt die nu zijn uitgegeven, en alle veiligheidsprotocollen die daarachter liggen", vervolgt Manschot. "Dan wordt er besproken om weer zo snel mogelijk het veld op te gaan, om de rust misschien terug te krijgen. Dat hebben we gedaan, en een paar minuten gebeurt het weer. Dan is het signaal duidelijk en is het uiteindelijk de veiligheidsdriehoek die de beslissing neemt. Wij krijgen de richtlijnen en staken in principe definitief, tenzij de veiligheid buiten het stadion niet groot genoeg is. Dan kan er besloten worden om door te spelen."

De veiligheidsdriehoek beoordeelde de situatie buiten de Euroborg als veilig genoeg, waarop het duel definitief gestaakt werd. Een zwarte dag in de voetbalgeschiedenis, vindt ook Manschot. "Ze doen alles zo sneaky, het is gewoon niet te tackelen wie het doet. Ze hebben er bij Groningen alles aan gedaan, zelfs vuurwerkhonden neergezet. Wat moet je nog meer doen? Het zijn gewoon een stel gekken die de boel verzieken. Ze verzieken gewoon het voetbal."

Eredivisie
FC Groningen
2 - 3
Ajax

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
3
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
19
Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid
17
Boy Kemper werd tijdens Excelsior - NAC gebeld: 'Misschien gaat de tijd sneller'
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
23
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
78

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties