Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Marc Overmars geeft strategie Ajax prijs na verlies Olympique Lyon

Laatste update:

"Het geld gaat niet besteed worden aan transfers. We zijn gaten aan het dichtfietsen, dat moet eerst gebeuren", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars vrijdag in gesprek met De Telegraaf. "Wij zijn nu helemaal niet bezig met nieuwe spelers en heel tevreden met de huidige selectie."

Meer: Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: ‘Totaal de oude niet meer’

Ajax wist de laatste twee seizoenen via de voorronden de groepsfase van de Champions League te bereiken. In de voetbaljaargang waarin men de halve finale bereikte, verdiende men liefst negentig miljoen euro qua premies, tv-gelden en recettes. Ajax strandde vorig seizoen in de groepsfase van het Europese miljardenbal en kon desalniettemin 55 miljoen euro bijschrijven. Ajax bereikte zes jaar geleden voor het laatst de groepsfase van de Champions League zonder dat het voorronden moest overleven.

"Ik ben er blij om dat we ons hebben geplaatst voor de groepsfase. Het is het derde jaar op rij en dat is een mooie prestatie. Iedereen weet dat wij Champions League moeten spelen, daar is onze huishouding op afgestemd. Het is dus geen extra bedrag dat binnenkomt" benadrukt Overmars. De Telegraaf maakt uit de woorden van de bestuurder op dat er pas nieuwe spelers zullen worden aangetrokken als er daadwerkelijk spelers worden verkocht.

Het is de zestiende keer in totaal dat Ajax zich geplaatst heeft voor de Champions League. AZ, dat werd aangewezen als nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen, begint wel in de voorrondes. Overmars zat gespannen naar de halve finale tussen Olympique Lyon en Bayern München te kijken. "Je eindigt bovenaan in de Eredivisie en je voetbalt een karrevracht aan UEFA-punten bij elkaar voor Nederland. En toch waren we nog niet zeker van de poulefase, die zo belangrijk voor ons is. Er viel wel wat van mijn schouders af toen het eindsignaal klonk."

Deelname aan de groepsfase van de Champions League sorteert niet alleen een positief effect op de clubkas. "Voor onze spelers is dit erg goed nieuws, zij willen op dat niveau voetballen. De aantrekkingskracht van de Champions League is enorm. Ik herken dat ook in mijn functie, ook ík wil die tune horen." Eliminatie in de play-offs, zoals in 2017/18, kan een grote invloed op het vervolg van het seizoen hebben. "Het vergt hoe dan ook heel veel van de trainer en zijn spelers. Het heeft ook veel impact op de voorbereiding. Door de winst van Bayern weten we nu in elk geval waar we aan toe zijn."

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
97
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
4
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties