Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Marc Overmars schrok op jeugdtoernooi: 'Hij was echt te dik'

Laatste update:

Traoré deed mee met een jeugdteam van Ajax Cape Town. "Lassina was echt te dik", zegt Overmars in gesprek met Het Parool. "We hebben kort daarna een performancetrainer naar Kaapstad gestuurd, die een maand met hem aan de slag is gegaan. Met uitstekend resultaat." De afgelopen maand negentien jaar geworden Traoré was tot dusver dit seizoen goed voor veertien goals in de Keuken Kampioen Divisie en bij het eerste staat de teller na zeven duels al op drie doelpunten.

"Lassina heeft iets wat lang niet alle Afrikaanse voetballers hebben: een verfijnd schot", benadrukt Overmars. "Hij kan met de binnenkant van zijn voet heel precies en toch nog hard op doel schieten. Hij werkt keihard om zijn goaltjes te maken, maar hij kan ook goed een bal afschermen, meevoetballen en heeft oog voor zijn medespelers."

"Belangrijk, want een spits van Ajax moet alles kunnen. Ik zeg niet dat hij alles al kan, maar hij pakt dingen wel snel op. En hij is een vrolijk kereltje. Dat is belangrijk." Signalen vanuit de spelersgroep, en met name een opmerking van Matthijs de Ligt, overtuigde Overmars van de kwaliteiten van Traoré. "Daar kun je het meest van op aan. Voetballers zijn eerlijk in hun oordeel. Als iemand er niets van bakt, krijg je dat meteen te horen. De Ligt vertelde me dat hij het lastig had op de training met Traoré. Hij zag zijn potentie al."

De volgende stap op de weg omhoog voor Traoré lijkt dui­delijk: vaker spelen en misschien al wel een basisplaats. "Het is moeilijk. Ajax heeft veel goede spelers, de concurrentie is groot. Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel. Ik leer veel van hen, ze zien mij niet als een bedreiging. Ze proberen me te helpen. En ik? Ik moet gewoon hard werken en mijn ogen en oren openhouden."

Meer nieuws

Teamgenoot kan grap van stoppende Toni Kroos op X niet waarderen: 'F*ck you'
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Vertrekt Bijlow bij Feyenoord? Keeper op shortlist van 2 Premier League-topclubs
21
De Telegraaf: Ajax heeft tien miljoen euro klaarliggen voor één speler
79
'Slot raakt direct een van zijn Nederlandse spelers kwijt bij Liverpool'
10
Ajax en Feyenoord in strijd verwikkeld om aanvaller van Chelsea
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties