Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Arda Güler is de grote held van Turkije in heerlijk gevecht met Georgië

Laatste update:

Orkun Kökçu werd in de middelste linie vergezeld door aanvoerder Hakan Çalhanoglu en Kaan Ayhan. Real Madrid-juweel Arda Güler en Juventus-talent Kenan Yildiz opereerden vanaf de flanken, terwijl Baris Alper Yilmaz in de punt van de aanval startte.

Mert Günok kreeg op doel de voorkeur boven Manchester United-doelman Altay Bayindir. In de viermansdefensie was er geen ruimte voor Ajacied Ahmetcan Kaplan. Hij moest genoegen nemen met een reserverol. Wel was voormalig NEC'er Ferdi Kadioglu basisklant, als linksback. Het centrale duo werd gevormd door Abdülkerim Bardakci en Samet Akaydin. Mert Müldür was Montella's keuze op de linksbackpositie.

Bij Georgië moesten de aanvallende impulsen dinsdagavond komen van sterspeler Khvicha Kvaratskhelia en de bij Ajax vertrokken Georges Mikautadze. Guram Kashia, ex-Vitesse, was de aanvoerder van de Georgiërs.

Flitsend begin


Turkije begon zeer voortvarend, met Kökçü die net onder de bal dook na een afgemeten voorzet. Kort nadien had Ayhan alle pech van de wereld toen zijn schot van afstand tegen de paal kwam en net voor de doellijn wegrolde. Turkije was dus oppermachtig, maar moest ook opletten. Günok hield zijn ploeg op de been met een fraaie redding op een van richting veranderd schot.

De verdiende voorsprong van Turkije kwam er na 25 minuten spelen in Dortmund. Müldür nam een afgeslagen bal op de wreef en zag zijn fraaie inzet in de bovenhoek vliegen. Yildiz leek de voorsprong met een intikker bij de tweede paal te verdubbelen. Het Turkse feest ging echter niet door, want Yildiz zou buitenspel hebben gestaan.

Waar iedereen dacht aan een snelle 2-0 voor Turkije, maakte Georgië gelijk. Mikautadze schoot van dichtbij binnen, al zag Günok er niet goed uit bij zijn inzet. De voormalig Ajacied schoot kort daarna rakelings naast na goed voorbereidend werk van Otar Kakabadze. Een gelijke stand derhalve na 45 minuten in het Signal Iduna Park.

De dominantie van Turkije was na rust een stuk minder groot, al bleven de aanvallende intenties onveranderd. Calhanoglu probeerde het met een vrije trap op een gunstige plek, maar de spelmaker vond Giorgi Mamardashvili op zijn weg. Ondertussen loerde Georgië met de lepe Mikautadze op de counter.

Halverwege de tweede helft stond Güler op voor Turkije. Het talent van Real Madrid dacht niet na en krulde de bal op fabelachtige wijze in de linkerbovenhoek: 2-1. De Turkse fans op de tribune waren uitzinnig van vreugde. Kökçu had even daarna de 3-1 op zijn schoen, maar raakte de bal niet goed in kansrijke positie, waardoor de Georgische ploeg in leven bleef.

Er was spanning alom in de slotfase, met Giorgi Kochorashvili die van binnen de zestien keihard tegen de lat schoot, Çelik die van dichtbij een kopbal zag worden gepareerd en Mikautadze die van dichtbij naast schoot. Uit een counter schoot Aktürkoglu de bal aan de andere kant in het lege doel: 3-1. Turkije kent met drie punten de gewenste start van EURO 2024.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Van Hooijdonk baalt: 'Van Basten richt pijlen al vijf jaar op hem, makkelijk'
4
Zeer ongunstige ontwikkeling voor Nederland in duel Tsjechië - Turkije
42
Rafael van der Vaart moet hotel noodgedwongen en in badjas verlaten
4
Surrealistische beelden: oorlog tussen De Bruyne en Belgische fans
47
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
53
Live meepraten op het EK: Georgië - Portugal
78

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties