Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Marieke Derksen reageert op ontwikkelingen: 'Dat is toch bi-zar?'

Laatste update:

De veertigjarige dochter van Derksen vindt het 'toch bi-zar?' dat de ruzie al een week 'trending topic' is. "Alsof er niets groters in de wereld aan de hand is. Jongens, waar hébben we het over? Het is een voetbalpraatprogramma", benadrukt ze. Ze zegt de kritiek op Derksen wel te snappen, omdat haar vader in zijn leven ook 'heel veel heeft uitgedeeld'. Ze zegt het spijtig te vinden dat er 'twee kampen' zijn ontstaan, die in haar ogen lijnrecht tegenover elkaar staan. "Ik wil niet bij één van de twee kampen horen. Laat mij maar lekker in het midden, waar ik beide kampen begrijp."

Derksen zegt niet te weten wat de commotie doet met haar vader. "Hij zit niet op sociale media, dus het ergste gaat wel aan hem voorbij", vertelt ze. "We hebben een paar keer met elkaar gebeld, maar het is nou niet zo dat ik daar vaak over de vloer kom - het is nogal een eind." De analist het middelpunt van een landelijk debat over racisme, nadat hij rapper Akwasi bij wijze van grap vergeleek met Zwarte Piet. Het was volgens Marieke Derksen geen 'handige' uitspraak gezien de emoties die gepaard gaan met het debat.

"In de context, als je het hele programma hebt gezien - én het klinkt hard, én ik ben wit, I know - vond ik het niet zo heel raar. Maar kun je het in deze tijd zeggen? Nee", stelt ze. Ze stipt aan dat haar vader 'al duizend keer' heeft gezegd tegen racisme te zijn. "Het lijkt er nu een beetje op alsof Nederland ruzie maakt over de details. Aan allebei de kanten. Al kan ik eerlijk gezegd ook wel weer genieten van mensen waar ik me ontzettend aan stoor. Ik vind het wel lekker om naar een talkshow te kijken en het totaal niet met iemand eens te zijn. Dat wil niet zeggen dat ik dan vind dat diegene niets mag zeggen."

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
108
AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
9
Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
10
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
9
Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
11
'Verdediger van PEC kan fraaie overstap maken naar LaLiga of Premier League'
4

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties