Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mario, tijd om te gaan

Laatste update:

Nu moeten jullie goed begrijpen dat ik immens veel respect heb voor Mario. Ik ben fan van Mario als speler en als persoon. Als trainer heb ik nog steeds respect voor hem maar ik zie ook dat hij de verkeerde man is voor de job. Een trainer die kampioen werd met Excelsior en het goed deed met NEC, daar verwacht je toch wat van?

Zo ook bij zijn aankomst, hij werd nog voor de start van de competitie op de Open Dag toegezongen door een volle Kuip. ''Mario, Mario, Mariooo!'' scandeerde de volle Kuip. Ik zong zelf ook mee. Onze redder was toch gearriveerd? We hadden er ook alle redenen toe, naarmate het seizoen vorderde bleven we goede resultaten behalen. Maar toen was al zichtbaar dat Been moeilijk met sommige spelers kan omgaan. Zo zette hij onze beste aanvaller Roy Makaay op de bank en moesten ook Tim de Cler, Kevin Hofland en in mindere mate Denny Landzaat het ontgelden. Hij gaf de jeugd de voorkeur, dat moet ik hem nageven want het werkte vrij goed. Maar waar is het dan fout gegaan?

Ik zag het licht een tijdje terug toen Leroy Fer in een interview aangaf dat de oudere spelers enorm belangrijk waren geweest voor zijn ontwikkeling. Dezelfde spelers die Mario genadeloos afbrandde en wegstuurde. Zo hadden we nu Roy gigantisch hard nodig gehad in de voorhoede en zouden Hofland en Landzaat geweldige versterkingen zijn. De incidentjes van vorig seizoen bleken een voorbode geweest op wat komen zou. Als je zo achteraf namelijk bekijkt had Mario na het succes van vorig seizoen moeten opstappen. Stoppen op het hoogtepunt heet dat. Hij zou met alle eer kunnen verdwijnen en niet alle stront over zich heen krijgen die hij nu krijgt. Want mis ging het, en goed ook.

Het begon al in de voorbereiding. Hij moest het doen met een aantal derde/vierderangs aankopen van ''Don Leo'' en had de ondankbare taak te presteren. En hij had ook kunnen presteren hoor. Zij het niet dat Mario vanaf dag één in zijn gedroomde 4-3-3 formatie wilde spelen. Zelfs een leek weet dat Sekou Cissé niet rendeert in dit systeem, waarom dan toch proberen? Luc Castaignos geeft zelf ook aan beter te renderen in 4-4-2. Makaay - Castaignos had een droomduo geweest. Twee dodelijke spitsen die een 4-4-2 preferen boven 4-3-3. Waarom stapt Mario dan niet van zijn ''heilige stokpaardje'' af?

Een ander aspect van Mario's falen als trainer is de ontwikkeling van de jonge ploeg. Iedereen weet dat misschien geen enkele ploeg in de Eredivisie zoveel potentie bezit als Feyenoord. Maar het komt er niet uit.. Waarom? Ik leg de oorzaak neer bij de trainer. Als eindverantwoordelijke heeft Mario de taak om de spelers beter te maken. Het is onderdeel van zijn baan. Maar het lukt gewoon niet. Het is schrijnend om te zien dat spelers als Fer, Giorginio Wijnaldum en Diego Biseswar niet verder komen dan ze één of twee jaar geleden ook al waren. Fer zou nu al zich moeten voorbereiden op een transfer naar zijn gedroomde Premier League, maar toch loopt hij nog te klootzakken op het veld en haalt zijn niveau niet. Biseswar, floreerde geweldig onder Gertjan Verbeek, is nu verbannen tot het tweede elftal en de reservebank. Ik blijf de oorzaak hiervan bij Mario leggen.

Ik heb natuurlijk makkelijk praten als ik de fouten benoem maar niet de oplossingen. Daar heb ik dan ook over nagedacht. Het is voor Feyenoord bijna onmogelijk om zich van Been te ontdoen. Met 1,2 miljoen salaris per jaar is hij een enorm dure kracht voor de Rotterdammers. Zijn contract loopt ook nog een tijdje door dus moeten we het met Mario doen, tenzij hij ontslag neemt. In feite is mijn scenario in beide gevallen mogelijk. Het antwoord ligt in de A1, Jean-Paul van Gastel. De voormalig aanvoerder van de Rotterdammers is al een aantal jaar de succesvolle jeugdtrainer van de hoogste Feyenoord jeugd. Praktisch elk talent dat nu bij de A-selectie zit heeft met hem gewerkt. En híj heeft spelers als Wijnaldum, Fer, Biseswar en Castaignos wél beter gemaakt. Hij zou toch een perfecte aanvulling zijn op deze selectie? Hij kent de spelers door en door en weet wat hij eraan heeft. En zijn statistieken laten zien dat hij een toekomstige toptrainer kan worden. Hij maakte de A1 een aantal keren kampioen met geweldig spel. Ook liet hij Castaignos floreren in een 4-4-2 systeem.

En mocht Van Gastel om wat van reden dan ook niet te willen, dan is mijn eventuele andere optie ook een Feyenoord-trainer, Alex Pastoor, de hoofdtrainer van Excelsior. Hij bewijst dit, en vorig, seizoen dat hij prima met jonge spelers kan werken en ze beter kan maken. Het is niet voor niets dat Guyon Fernandez goed presteert. Ook hij kent een hoop jongens van dit elftal door zijn periode als trainer van Jong Feyenoord. Hij zou een prima koppeltje vormen met Patrick Lodewijks en Van Gastel. Tot slot, het is gewoon duidelijk. Mario, het is tijd om te gaan.

Meer nieuws

Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
1
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
0
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
20
'Zinédine Zidane voldeed niet aan één kraakheldere eis van Bayern München'
1
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
3
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties