Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Marktwaarde stijgt naar dertig miljoen: 'Hij was bij Ajax bescheiden'

Laatste update:

Lobotka komt uit de jeugdopleiding van AS Trencín en vertrok in 2013 op huurbasis naar Ajax, maar slaagde er niet in om zijn debuut te maken in het eerste elftal van de Amsterdammers. Hij keerde terug naar zijn vaderland en via FC Nordsjaelland in Denemarken kwam Lobotka bij Celta de Vigo terecht. Om de nek van de dribbelkoning hangt tegenwoordig een prijskaartje van ongeveer dertig miljoen euro.

"Ik weet niet of hij destijds niet goed genoeg was voor Ajax 1", reageert de 38-jarige Van der Wee, sinds de zomer van 2013 performance coach van AS Trencín. "Ik zag wel dat de concurrentie niet per se veel beter was dan hij en dat bewijst Lobotka met zijn eigen ontwikkeling min of meer. Hij was bij Ajax nog wel erg bescheiden. Hij ging voor het eerst naar het buitenland en was misschien wat verlegen. Die ervaring heeft hem wel gevormd."

Van der Wee is in West-Slowakije intensief bezig geweest met de inmiddels veertienvoudig international, zo vertelt hij aan Voetbalzone. "Ik lette tijdens zijn wedstrijden bijvoorbeeld op hoe vaak hij vooruit dacht en daadwerkelijk vooruit speelde. De bal achter- of zijwaarts spelen is natuurlijk veel makkelijker, maar daar liggen de oplossingen op het veld niet. Lobotka heeft uiteindelijk een bepaalde manier van wegdraaien voor zichzelf ontwikkeld waardoor hij bijna niet te vangen is voor zijn tegenstanders."

Het volledige interview met Gideon van der Wee verschijnt morgen op Voetbalzone.

"Als hij de bal krijgt, gaat hij laag door zijn knieën en vervolgens kan hij snel twintig meter wegdribbelen." Van der Wee stimuleerde Lobotka ook tijdens de trainingen om vooruit te denken en nam met hem wedstrijdbeelden door. "Je laat dan een fragment zien en vraagt: je speelt hier breed, maar wat had je kunnen doen om vooruit te voetballen?' Had je bijvoorbeeld links- of rechtsom weg kunnen draaien? Later had Lobotka precies door aan welke kant de tegenstander achter hem precies zat en dus hoe hij weg moest draaien."

"Het is niet zo dat wij alle oplossingen voor hem hebben verzonnen, want hij is zelf ook over zijn wedstrijdsituaties gaan nadenken. Op een gegeven moment zeiden we tijdens de wedstrijdbespreking ook tegen elkaar: 'speel Lobotka maar in de dekking aan. Hij draait wel weg of vindt een andere oplossing'", besluit Van der Wee. Voor Celta de Vigo speelde Lobotka tot dusverre 53 wedstrijden. Hij staat er nog tot de zomer van 2023 onder contract.

Denk jij dat Stanislav Lobotka volgend seizoen voor een Europese topclub speelt?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
6
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties