Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokko overtuigt niet maar wint, Bakari debuteert met nederlaag

Laatste update:

De Marokkaanse ploeg, met onder meer rechtsback Achraf Hakimi in de gelederen, wist allerminst te overtuigen in de eerste helft in Kameroen. Aboukhlal probeerde het in minuut 12 met een afstandsschot, maar doelman Joe Wollacott bracht eenvoudig redding. Ghana, met onder meer een basisplaats voor voormalig Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana en Arsenal-middenvelder Thomas Partey, kon ook niet echt een vuist maken in aanvallend opzicht. Partey zag na ruim een halfuur spelen een vrije trap maar enkele centimeters over het doel van Marokko verdwijnen. Romain Saïss kopte net voor rust nog net over. Doelpunten bleven echter uit in de eerste helft.

Ook na de hervatting leek Marokko vrij machteloos te zijn qua aanvallende intenties. Aboukhlal gaf na een uur spelen wel een waarschuwing af aan Ghana, al verdween zijn schot net naast het doel. Marokko had gaandeweg steeds vaker balbezit. Het was echter aan doelman Yassine Bounou te danken dat er in de 73ste minuut niet werd gescoord door de Ghanese ploeg. Een knal richting de rechterbovenhoek van Joseph Paintsil werd namelijk vakkundig gepareerd door de sluitpost. De enige treffer van het duel viel uiteindelijk aan de andere kant.

Boufal kreeg de bal in bezit uit een klutssituatie en in het strafschopgebied haalde hij zonder na te denken uit. Zijn knal verdween in de linkerhoek, tot grote vreugde van alles en iedereen bij Marokko. Ghana was niet meer bij machte om er in de slotfase een gelijkspel uit te slepen en ook de entree van voormalig Roda JC Kerkrade-speler Richmond Boakye, als vervanger van Partey, bracht daar geen verandering in. Marokko scoorde nog bijna in de tweede minuut van blessuretijd, maar Wollacott hield Ghana op de been. De scheidsrechter hield het bij twee minuten toegevoegde tijd en Marokko begint deze editie van de Afrika Cup dus met drie belangrijke punten.

Guinee - Malawi 1-0
In groep B van de Afrika Cup waren er ook drie punten voor Guinee. Het enige doelpunt van de ontmoeting in Bafoussam, Kameroen viel in de 35ste minuut. Issiaga Sylla wist het net te vinden namens Guinee na goed voorbereidend werk van José Kante. Malawi was in het restant van het eerste groepsduel niet meer bij machte om een gelijkmaker te forceren. Bij de ploeg uit Guinee deed Liverpool-middenvelder Naby Keïta overigens negentig minuten mee.

Comoren - Gabon 0-1
Saïd Bakari had een basisplaats bij de Comoren, dat debuteerde op de Afrika Cup. De vleugelverdediger van RKC Waalwijk kon een nederlaag tegen Gabon niet voorkomen. Aaron Boupendza tekende na ruim een kwartier spelen voor het enige doelpunt voor het land dat aantrad zonder sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang. David Sambissa (SC Cambuur) lost de matchwinner tien minuten voor tijd af. Bij de Comoren bleef Yacine Bourhane van Go Ahead Eagles de gehele wedstrijd op de bank zitten.

-
Zie jij Marokko de Afrika Cup winnen?

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties