Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Marquinhos kent heerlijk debuut voor Arsenal; minuut stilte ingelast na rust

Laatste update:

De Europa League-wedstrijd was voor Arteta een gelegenheid om sterspelers als Martin Ødegaard, Gabriel Jesus en Bukayo Saka rust te gunnen. De Spanjaard maakte liefst zeven wijzigingen ten opzichte van de verloren topper tegen Manchester United (3-1 verlies): Doelman Matt Turner en rechterwingback Marquinhos maakten hun debuut, terwijl ook Rob Holding, Takehiro Tomiyasu, Kieran Tierney, Fábio Vieira en Eddie Nketiah in het elftal kwamen.

Arsenal had in de eerste helft liefst 75 procent van de tijd de bal, maar wist het compact verdedigende Zürich daarmee niet in enorme problemen te brengen. De enige keer dat Arsenal voor rust het net wist te vinden, kwam dan ook voort uit een counter. Nketiah bracht de bal laag voor het doel, waarna de opgestoomde Marquinhos er alleen nog tegenaan hoefde te lopen: 0-1. De negentienjarige Braziliaan, die de hele rechterflank bestreek, kwam deze zomer voor een kleine vier miljoen euro over van São Paulo.

Die voorsprong hield geen stand tot aan de rust: Nketiah tikte vlak voor rust Fidan Aliti aan na een doorgeschoten hoekschop, en moest toezien hoe Mirlind Kryeziu de daaruit voortkomende penalty binnenschoot: 1-1. Ook in de tweede helft imponeerde Arsenal nauwelijks, maar dankzij Nketiah werd de zege alsnog over de streep getrokken. De spits kopte na een uur spelen een voorzet over grote afstand van Marquinhos binnen: 1-2.

Arteta bracht in het laatste half uur Oleksandr Zinchenko, Ødegaard, Saka en Jesus alsnog in. Laatstgenoemde dribbelde zich in het strafschopgebied naar een behoorlijke schietkans, maar zag Yanick Brecher redding brengen. Arsenal kwam in blessuretijd goed weg toen Ivan Santini een vrije kopbal recht op het doel af stuurde.

Meer nieuws

Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
0
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
5
Derksen gaat er vol in: 'Ajax haalt weer een snotaap die niet geremd wordt'
18
Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
23
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties