Marseille zorgt voor sensationele ommekeer, Lyon niet gelijk met PSG

Olympique Marseille - Troyes 2-1
Winst was voor Olympique Marseille het enige dat telde tegen de hekkensluiter van de Ligue 1. De gastheren uit het zuiden van Frankrijk hadden het echter bijzonder lastig tegen de goed georganiseerde bezoekers en vonden slechts sporadische openingen in de afweer. Met name Jordan Ayew was actief, maar verder dan één gevaarlijke poging voor rust kwam hij niet. Die inzet verdween centimeters naast het doel van Yohan Thuram. André-Pierre Gignac toonde zich eveneens dreigend. Dat de treffer niet viel werkte in het voordeel van de gasten, die meer vertrouwen kregen. Dat betaalde zich twintig minuten voor tijd uit: spits Marco kwam vanaf links naar binnen en schoot onhoudbaar in de hoek binnen.

Een sensatie leek daarmee in de maak, maar een knotsgekke minuut draaide het duel volledig om. Negen minuten voor tijd zorgde Modou Sougou met een van richting veranderde voorzet fortuinlijk voor de gelijkmaker en nog geen zestig seconden later was het wederom raak. Mathieu Valbuena vond Sougou met een schitterende pass, waarna de buitenspeler Gignac perfect op maat bediende: 2-1. Bijna maakte Marcos er vijf minuten voor tijd alsnog 2-2 van, maar de volley van de Braziliaan verdween rakelings over het doel van Steve Mandanda. Het zou het laatste wapenfeit van de onderhoudende ontmoeting blijken.

Stade Brest - Olympique Lyon 1-1
Door de nederlaag van Paris Saint-Germain was Olympique Lyon zondag in de gelegenheid om weer op gelijke hoogte te komen met de koploper, maar les Gones faalden jammerlijk in die missie. Aan het slordige puntverlies bij laagvlieger Stade Brest lag een matige openingsfase ten grondslag. Een fraaie een-twee tussen Magaye Gueye en Kamel Chafni, na acht minuten spelen, bracht laatstgenoemde in stelling. Lyon-doelman Rémy Vercoutre had geen antwoord op de inzet van de Marokkaans international. Het was veelzeggend dat de gelijkmaker, acht minuten ná rust, van een speler van de thuisploeg kwam. Een inzet van Lisandro López verdween via Tripy Makondo in het doel. Verder dan de 1-1 kwamen de bezoekers niet.