Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Martin Jol dacht dat ik een miskoop was, maar ik heb een goede naam bij Ajax'

Laatste update:

Pantelic maakte in de zomer van 2009 de overstap naar Ajax, dat hem transfervrij overnam van Hertha BSC. De Servische spits kwam bij de recordkampioen onder de vleugels te werken van Martin Jol en assistent-trainer Danny Blind.

"Martin Jol was een man die wist wat het beste was voor zijn team", is Pantelic lovend over zijn voormalig leermeester. "Ik denk dat het slim was van hem om mij te laten tekenen. Hij had mij nodig als laatste puzzelstukje om iets groots te kunnen maken."

"De eerste paar wedstrijden kwam er veel kritiek op mij", gaat Pantelic verder. "Ik scoorde niet meteen. Deed ik dat wel, dan had iedereen mij geweldig gevonden. Maar dat deed ik niet. Het moment dat alles veranderde was de eerste wedstrijd tegen Feyenoord."

Pantelic zat geen moment in de wedstrijd tegen de aartsrivaal en had het gevoel dat hij na een half uur gewisseld zou worden. "Op dat moment dachten ze (Jol en Blind, red.) dat ik een miskoop was." De aanvaller richtte zich uiteindelijk op en tekende voor drie assists in de met 5-1 gewonnen Klassieker.

Na een uitstekend jaar met 21 goals in 38 wedstrijden vertrok Pantelic weer uit de ArenA. "Het was niet mijn keuze om te vertrekken", blikt hij terug. "Ik ben een man van mijn woord. Dat zal ook altijd zo blijven, ook als een deal niet goed voor mij blijkt te zijn."

"Na een maand of tien werd ik gebeld door de mensen van Ajax om het over mijn contract te hebben. Ik zei dat er niets besproken hoefde te worden. Ik zou een jaar komen om te helpen. Zij waren er niet zeker van dat ik van toegevoegde waarde zou zijn."

Volgens Pantelic had zowel hij als Ajax niets te verliezen. "Maar we spraken af dat als het na een jaar zou bevallen, ik voor vier jaar kon tekenen. Toen bood Ajax mij een contract voor een jaar aan. Daarna een jaar plus nog een jaar. Dat weigerde ik. Ik zei: 'Jullie snappen niet met wie je aan het praten bent. Dit is geen kleuterklas.'"

Dertien jaar later voelt Pantelic zich nog steeds geliefd. "Uiteindelijk zijn we goed uit elkaar gegaan. Ik heb nog steeds een goede naam in Amsterdam. Mijn gevoelens hoef ik denk ik niet uit te leggen. Die heb je volgens mij wel gezien. Je hebt kunnen zien wat ik voel voor Ajax."

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
12
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
22
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
14
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties