Martins Indi bij de keel gegrepen in onbesliste Portugese Klassieker

De merkwaardige actie van Slimani was onnodig, want Porto had in de openingsfase juist de meeste reden tot frustratie. Sporting kende een droomstart en kwam al binnen twee minuten op voorsprong, toen Jonathan Silva na goed werk van Nani een teruggetrokken voorzet vanaf rechts binnen kon koppen. Porto moest zodoende al snel in de achtervolging, maar Sporting was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. João Mário zette Fabiano aan het werk en Andre Carrilo miste een open kopkans, terwijl Nani geheel vrijstaand op Fabiano schoot.

Porto kwam voor rust nauwelijks in het stuk voor. In blessuretijd van de eerste helft kopte Jackson Martinez de bal nog wel zeer fraai over Rui Patrício heen in het doel, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel, waardoor Sporting met een verdiende voorsprong ging rusten. Kort na de onderbreking kreeg Martinez direct een enorme kans op de gelijkmaker, toen hij alleen voor Rui Patrício werd gezet. De Colombiaan slaagde er echter niet in om de 1-1 binnen te schieten.

Porto (dat in de rust twee keer had gewisseld) kwam in de tweede helft wel beter voor de dag en tien minuten na de onderbreking viel de gelijkmaker alsnog, via een ongelukkig eigen doelpunt van Mouhamadou-Naby Sarr. De supporters van Porto lieten zich nu duidelijk horen, maar vielen stil toen Diego Capel de bal met een heerlijke volley op de lat ramde. Hierna kreeg Porto nog drie grote kansen om de zege te grijpen, maar Rui Patrício keerde een inzet van Héctor Herrera, een slim hakje van Martinez werd geblokt en in blessuretijd schoof Cristian Tello de bal naast. Het bleef zodoende bij 1-1.