Martins Indi met Porto hard op weg naar groepsfase CL

Lille - FC Porto 0-1
Björn Kuipers was de arbiter bij Lille - FC Porto en hij beleefde zeker niet zijn leukste eerste helft uit zijn scheidsrechtersloopbaan. Voorzichtigheid was troef bij de twee ploegen en vooral de thuisploeg deed wel heel erg weinig moeite om de supporters te vermaken. Porto had meer balbezit, maar wist niet tot uitgespeelde kansen te komen en werd in de eerste helft eigenlijk geen een keer gevaarlijk. Lille kreeg kort voor rust de enige serieuze kans om tot scoren te komen: na een fraaie actie van Divock Origi aan de linkerkant kwam de bal bij Sebastien Corchia, die zijn volley geblokt zag worden. Vervolgens kreeg Corchia uit de rebound nog een kans en hij had nu moeten scoren, maar de zomeraankoop van Lille hing met zijn lichaam te ver naar achteren en schoot van dichtbij over.

Porto verdiende een achterstand zeker niet en kwam bij de poging van Corchia dus met de schrik vrij. De bezoekers probeerden in de tweede helft de druk verder op te voeren en Ruben Neves beproefde zijn geluk, maar het schot van de jongste Portugees ooit in de Champions League (hij loste woensdagavond Cristiano Ronaldo af) ging naast. De tweede helft kwam meer tot leven en een kwartier na rust kwam Tello in de ploeg voor Yacine Brahimi. Dat bleek een gouden ingreep te zijn, want bij zijn eerste actie gaf Tello de bal goed voor op Jackson Martínez, die zag dat zijn inzet nog gekeerd werd, maar dat Hector Herrera de rebound binnen kon tikken. Porto hield de wedstrijd hierna redelijk onder controle en sleepte de voorsprong over de streep. Volgende week is de return.

Aalborg BK - APOEL Nicosia 1-1
Gorter maakte aan het begin van deze week de overstap van AZ naar Aalborg BK en was speelgerechtigd voor het thuisduel met APOEL Nicosia, maar begon op de bank. Vanaf die positie zag hij een matige eerste helft, waarin Aalborg overigens wel wist te scoren. Kort nadat Vinicius Oliveira een grote kans namens APOEL om zeep had geholpen, bediende Patrick Kristensen Nikolaj Thomsen, die de Denen op voorsprong zette. APOEL moest hierdoor in de achtervolging, maar werd in het restant van de eerste helft niet gevaarlijk meer. Anders Jacobsen kreeg zeven minuten voor het rustsignaal nog een mogelijkheid voor de 2-0, maar zijn schot werd vrij eenvoudig gepakt door Urko Pardo, waardoor Aalborg met slechts een minimale voorsprong ging rusten.

Tien minuten in de tweede helft werd die voorsprong ongedaan gemaakt. Tiago Gomes zette met een fraaie steekpass Vinicius Oliveira vrij voor doelman Nicolai Oppen Larsen, die geen antwoord had op de koele afronding van de Braziliaan. Dat betekende een flinke domper voor Aalborg, dat met de steun van de supporters op zoek ging naar een nieuwe voorsprong. Daar kwam het tien minuten voor tijd ook nog erg dicht bij, maar een schot van Henrik Dalsgaard ging maar rakelings naast, waardoor APOEL de beste papieren heeft om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Gorter bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten en hoopt volgende week wel in actie te mogen komen.