Matchwinner Kuyt bezweert crisis bij Fenerbahçe, Babel scoort

Fenerbahçe - Eskisehirspor 1-0
Fenerbahçe kon een succesje ook wel weer gebruiken. De ploeg van Ersun Yanal verloor de openingswedstrijd tegen Konyaspor, de Süper Kupa van Galatasaray en ging woensdag keihard onderuit tegen Arsenal: 0-3. Zaterdag was het opnieuw niet best wat de Gele Kanaries lieten zien, maar er werd wel gewonnen. In het eerste kwart domineerde de gastheer de wedstrijd, zonder kansen te creëren. Eskisehirspor kreeg na 22 minuten de beste mogelijkheid, maar Diomansy Camara punterde na een fraaie slalom in het zijnet. Vlak voor rust kwam de thuisploeg wederom goed weg; Erkan Zengin kwam er op links door en dwong Mert Günok tot een redding met de voet.

In de tweede helft had Fenerbahçe niet lang nodig om de score te openen. Emmanuel Emenike vond het hoofd van Kuyt, die tegendraads raak kopte: 1-0. Ondanks de voorsprong ging Fener niet gemakkelijker voetballen. De ploeg mocht Mert op de blote knieën danken dat het bij een voorsprong bleef. Hij keerde na een uur namelijk een strafschop van Necati Ates. De spits kreeg vijf minuten voor tijd een herkansing, maar van dichtbij volleerde hij over. Hierdoor pakte Fenerbahçe de eerste overwinning van het Süper Lig-seizoen. Dinsdag gaan de Turken op bezoek bij Arsenal voor de return in de play-offs van de Champions League.

Kasimpasa - Kayserispor 3-1
Ryan Babel maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen en droeg daarmee bij aan de eerste zege van Kasimpasa dit seizoen. De bezoekers kregen de eerste echte kans via Cleyton, die op de lat schoot, maar na negen minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. André Castro, gehuurd van FC Porto, volleerde schitterend raak in de bovenhoek. Na een kwart wedstrijd maakte Ezequiel Scarione er vanaf elf meter 2-0 van en twintig minuten voor tijd besliste Babel de wedstrijd. Hij stifte de bal langs de keeper na een pass van Sanharib Malki. Jajá deed vlak voor tijd wat terug in Istanbul.