Matig Atlético wint dankzij rake kopballen tweede competitiewedstrijd wel

Eibar scoorde vorige week al fraai tegen Real Sociedad (1-0 zege) en ook de goal die werd gemaakt in het Vicente Calderón was van grote schoonheid. Tien minuten na rust was Abraham het eindstation van een mooie aanval en op de rand van het strafschopgebied vond hij de kruising met een heerlijk geplaatst schot. Dit betekende de 2-1, want Atlético was goed aan de wedstrijd begonnen en had in de eerste 25 minuten al twee keer gescoord. Beide doelpunten werden gemaakt met het hoofd.

Verdediger Joao Miranda was in de elfde minuut de maker van de openingstreffer. De Braziliaan kwam bij een hoekschop naar de eerste paal en kroop voor zijn tegenstander, waardoor hij de 1-0 binnen kon koppen. Een klein kwartier hierna verdubbelde Mario Mandzukic met een fraaie kopbal de marge en dus leek Atlético op rozen te zitten. Eibar weigerde echter om zomaar de handdoek in de ring te gooien en vond nog voor de thee de aansluitingstreffer.

De bezoekers moesten in de tweede helft op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar daar kwamen nauwelijks kansen voor. Dat kwam niet omdat Atlético nu zo goed speelde: de ploeg van Diego Simeone, die vanwege zijn schorsing niet in de dug-out zat, speelde simpelweg erg verdedigend. In aanvallend opzicht liet de kampioen weinig meer zien en de tweede helft kende dan ook weinig hoogtepunten en geen doelpunten.