Matig Feyenoord gaat verdiend onderuit in Istanbul

Fenerbahçe bleef in de laatste zes thuiswedstrijden in Europees verband ongeslagen en schudde dus ook Feyenoord van zich af. De Gele Kanaries konden in het eerste kwartier niet echt gevaarlijk worden in de eigen Ülker Arena, maar de eerste serieuze kans leverde na achttien minuten wel meteen een doelpunt op. Jeremain Lens ontfutselde Dirk Kuyt de bal en daardoor kon Emmanuel Emenike diagonaal en via de verre paal raak schieten: 1-0. De Nigeriaan, die onder anderen Robin van Persie op de bank hield, maakte alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Feyenoord slaagde er niet in om in aanvallend opzicht een vuist te maken en speelde bij vlagen slordig en gefrustreerd; zo werden Karim El Ahmadi en Jan-Arie van der Heijden op de bon geslingerd. Het team van Giovanni van Bronckhorst werd na 35 minuten voor het eerst gevaarlijk: de toegezongen Dirk Kuyt werd gevonden door Jens Toornstra, maar werd uiteindelijk gestuit door de uitkomende doelman Volkan Demirel. Het Feyenoord van Giovanni van Bronckhorst loste voor rust niet één poging binnen het doelkader, maar de trainer wisselde in de rust niet

Van Bronckhorst voerde na een klein uur pas zijn eerste wissel door: Steven Berghuis stond zijn plaats af aan Bilal Basacikoglu. Feyenoord moest zich ook in de tweede helft vooral beperken tot tegenhouden, maar had in het eerste kwartier wel uit het niets toe kunnen slaan. Kuyt onderschepte een terugspeelbal op Volkan, maar de keeper kon met een ingreep erger voorkomen. Aan de andere kant leek het wachten op de 2-0: een schot van Ozan Tufan werd gekraakt, Eric Botteghin promoveerde een omhaal van Emenike bijna tot een doelpunt en Josef de Souza werd eveneens gevaarlijk.

Feyenoord bleef door de minimale marge hoop houden op een beter resultaat dan een nederlaag en kwam nog één keer dicht bij de gelijkmaker: een lob van Nicolai Jörgensen werd na 72 minuten voor de lijn weggehaald door Martin Skrtel. Zes minuten later had Fenerbahçe het duel op slot kunnen gooien, maar Lens negeerde Van Persie en ging voor eigen succes. De 31-voudig international van het Nederlands elftal, die het duel vanwege een blessure niet kon uitspelen en na 85 minuten werd vervangend oor Alper Potuk, schoof de bal voorlangs. De zege voor Fenerbahçe kwam niet meer in gevaar.