Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matig Heerenveen pakt volle winst tegen ADO na opmerkelijke prestatie

Laatste update:

De openingsfase in het Kyocera Stadion was voor de thuisploeg; het elftal van trainer Henk Fraser zette de tegenvallende Friese tegenstander onder druk en verscheen ook een paar keer voor het doel van Kristoffer Nordfeldt. ADO-topscorer Michiel Kramer kopte echter net over na een voorzet van Roland Alberg, terwijl de Zweedse keeper antwoord had op een schot van Wilson Eduardo in de korte hoek. Aan de andere kant had collega-goalie Martin Hansen minder te doen, al bracht hij redding na een vrije trap van Simon Thern.

Het humeur van Heerenveen-coach Dwight Lodeweges werd er na twintig minuten waarschijnlijk niet beter op, toen hij al gedwongen werd tot een wissel: Lerin Duarte moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Younes Namli. Een meevaller voor de bezoekers was wel dat een penalty voor ADO uitbleef, toen Kramer claimde dat zijn kopbal door bewaker Kenneth Otigba met de arm werd tegengehouden. Daarna had Eduardo nog gevaarlijk kunnen worden, na voorbereidend werk van Kramer, maar de vleugelaanvaller nam de bal niet goed aan en gaf Nordfeldt de gelegenheid om in te grijpen.

Na de onderbreking bleek dat ook Thern, die in de eerste helft een lichte blessure opliep, niet verder kon. Lodeweges moest dus opnieuw ingrijpen en liet Janio Bikel in de Eredivisie debuteren. De jeugdige middenvelder liet zich direct zien en meende recht te hebben op een strafschop, maar ook ditmaal ging de bal niet op de stip. Het was sowieso een lastige avond voor scheidsrechter Martin van den Kerkhof, die verzuimde om Gianni Zuiverloon rood te geven nadat de ADO-verdediger natrapte tegen Pele van Anholt.

Daar stond tegenover dat Thomas Kristensen een penalty had verdiend toen invaller Bikel hem op de hakken trapte, maar opnieuw zag Van den Kerkhof er geen overtreding in. Ondertussen waren er kansen voor beide teams; Mark Uth liet na om Heerenveen op voorsprong te zetten, Kramer en Mike van Duinen verschenen in kansrijke positie voor het Friese doel maar scoorden evenmin. De openingstreffer viel uiteindelijk een kwartier voor tijd: Slagveer deed het op eigen kracht en schoot de bal na een goede actie in de korte hoek achter Hansen, 0-1. Zuiverloon had daarna nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar de 1-1 viel niet meer.

-
Denk je dat sc Heerenveen dit seizoen Europees voetbal haalt?

Meer nieuws

Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
9
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
3
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
14
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties