Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Matig optreden Babos levert komende werkgever NAC jubileumzege op

Laatste update:

In de eerste 45 minuten viel er niet bijzonder veel te beleven tijdens 'de kleine klassieker' NAC-NEC. De bezoekers hadden een licht overwicht in het Rat Verlegh Stadion, maar veel meer dan één grote kans wist de ploeg van Alex Pastoor daarbij niet te creëren. Het leidde wel bijna gelijk tot de openingstreffer, want Erik Falkenburg had zijn kopbal waarschijnlijk al geteld. Met een geweldige redding voorkwam NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar echter dat zijn team op achterstand kwam. Aan de andere kant hoefde collega Babos, die volgend seizoen terugkeert op het oude nest in Breda, zich nauwelijks in te spannen.

De Hongaar hoefde zelfs niet in actie te komen bij de enige keer dat NAC gevaarlijk werd, want Mats Seuntjens krulde de bal ruim naast. Na rust gebeurde er meer voor beide doelen en werd het duel aantrekkelijker. Ditmaal waren het de Brabanders die het eerste gevaar stichtten; Hooi speelde zichzelf knap vrij en schoot op goal, maar stuitte op Babos. In de rebound had Nemanja Gudelj de score moeten openen; de clubtopscorer van NAC schoot echter over en liet zo een geweldige mogelijkheid liggen.

Gelukkig voor het thuispubliek in Breda slaagde NEC er luttele minuten later evenmin in om op voorsprong te komen. Sören Rieks deed weinig fout na een afgemeten voorzet van Melvin Platje en kopte de bal buiten bereik van Ten Rouwelaar, maar zag hoe zijn inzet op de paal belandde. Deze keer was de rebound niet aan Falkenburg besteed, zodat het 0-0 bleef. Danny Verbeek had daar na een klein kwartier wat aan kunnen doen, nadat Anthony Lurling een voorzet met het hoofd verlengde. Ook de NAC-aanvaller liet evenwel na om het eerste doelpunt van de avond voor zijn rekening te nemen.

Het was niettemin duidelijk dat NAC in de tweede helft sterker was, al lieten ook de Nijmegenaren zich nog regelmatig op de helft van de tegenstander zien en golfde het spel op en neer. Seuntjes (schot over) en Jordy Buijs (volley op Babos) verzuimden echter om NAC aan de leiding te brengen, terwijl Falkenburg ploeggenoot Platje over het hoofd zag na een fraaie pass van Navarone Foor en, tevergeefs, voor eigen succes ging. Een dribbel van Lurling en Babos die vervolgens geen antwoord had op zijn houdbare schot leidden er tien minuten voor tijd toe dat NAC alsnog op voorsprong kwam: 1-0. De avond van de Hongaar werd nog vervelender toen even later ook Hooi scoorde, waarbij de sluitpost er wederom niet goed uitzag: 2-0. NAC komt door de jubileumzege op twee punten van NEC.

-
Denk je dat NAC Breda nog boven NEC eindigt in de Eredivisie?

Meer nieuws

'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
1
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
14
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
10
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
12
Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties