Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Matthijs de Ligt baalt van 'dure opmerking': 'Ik zou het nu wel anders doen'

Laatste update:

De Ligt keert maandagavond terug in de selectie van Koeman, nadat hij de wedstrijd tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) moest missen vanwege een virusinfectie. Tegen Gibraltar hoopt de veertigvoudig international zich alsnog te bewijzen aan de zestigjarige keuzeheer. Gevraagd naar zijn reactie op de terugkeer van Koeman reageert De Ligt ingetogen. "Gewoon blij. Ik ken hem al uit zijn eerste periode. Daarin heb ik vaak gespeeld en heeft hij me veel vertrouwen gegeven. Daardoor heb ik een goed gevoel bij hem."

Dat Oranje onder Koeman weer 4-3-3 speelt is voor De Ligt een opluchting. "Dat is het systeem waarin ik ben opgegroeid en waarin ik bij Ajax heb gespeeld. Bij Bayern München spelen we soms met drie en soms met vier verdedigers. Ik kan in beide systemen goed uit de voeten, maar ik denk dat 4-3-3 wel het beste bij me past." Onder Louis van Gaal speelde Nederland nog met een centraal trio achterin. De Ligt gaf na de openingswedstrijd tegen Senegal (0-2 winst) aan dat Ajacied Jurriën Timber daarvoor misschien geschikter was, waarna hij zijn basisplaats kwijtraakte.

De Ligt baalt ervan hoe het WK voor hem verlopen is. "Dat was achteraf een dure opmerking. Maar spijt? Ik zou het nu wel anders doen, denk ik. Het was in het heetst van de strijd en recht uit het hart, maar het kwam vooral omdat ik mentaal op een andere plek was dan ik nu ben." Dat heeft ook met de bondscoach te maken zegt De Ligt. "Het was een andere trainer met een andere speelstijl. Alles was gewoon een beetje anders, want vanuit die bondscoach (Van Gaal, red.) heb ik altijd wel wat minder vertrouwen gevoeld."

Bij Bayern wordt De Ligt weer langzaam de verdediger die hij bij Ajax was, al wil hij nog niet concluderen dat hij in zijn beste vorm ooit verkeert. "Dat vind ik heel moeilijk om over mezelf te zeggen, omdat ik daar niet van hou. Maar als je de wedstrijden in de Bundesliga of het Champions League-duel met PSG bekijkt, kan ik wel aangeven dat ik dát niveau nog nooit eerder in mijn carrière heb aangetikt. Dus in dat opzicht kun je zeggen: de beste vorm ooit. Maar tegelijkertijd besef ik dat ik nog veel beter moet worden."

-

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
2
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
28
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties