Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mattsson vertrekt voor recordbedrag bij NEC: 'Niet te weigeren aanbod'

Laatste update:

"Het is een flinke aderlating dat we Magnus kwijt zijn", vertelt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubkanalen. "Bij een aanbod dat je niet kán weigeren, moet je denken aan de lange termijn van de club. Magnus heeft de afgelopen dagen op mijn deur geklopt en aangegeven dat hij deze stap wilde maken. Hij kan bij Kopenhagen Champions League spelen en zijn familie komt daar vandaan. Wij wilden hem enkel laten gaan als we de hoofdprijs zouden krijgen. We kunnen trots zijn dat dat is gelukt."

Mattsson is inmiddels al in de Deense hoofdstad, waar hij de medische keuring succesvol heeft doorstaan en een contract heeft getekend tot de zomer van 2028. De transfer kwam bepaald niet uit de lucht vallen. Zaterdagochtend meldde De Gelderlander al dat de Deense topclub zich in Nijmegen had gemeld.

Het regionale medium meldde toen ook dat NEC al een eerste bod had ontvangen, al was toen niet duidelijk om wat voor bedrag het precies ging. Wel was het zeker dat de Eredivisionist het bod had afgeslagen. De beleidsbepalers van NEC vonden de binnengekomen aanbieding niet interessant genoeg, schreef Voetbal International.

NEC wilde bovendien niet meewerken aan een transfer van de smaakmaker, maar is uiteindelijk toch overstag gegaan door het niet te weigeren bod. Mattsson had oren naar een transfer en naderde afgelopen weekend al een persoonlijk akkoord met Kopenhagen.

Eerder gaf de aanvallende middenvelder aan pas na dit seizoen te willen vertrekken. Mattsson beschikte bij NEC over een aflopend contract, maar de club had een optie om die verbintenis automatisch met een jaar te verlengen. Zijn huidige marktwaarde is volgens Transfermarkt drie miljoen euro, maar NEC ontvangt dus minimaal één à twee miljoen meer dan dat.

Bij Kopenhagen zal Mattsson binnenkort spelen in de achtste finales van de Champions League. De Deense topclub wacht komende maand een zware uitdaging tegen titelverdediger Manchester City. In de groepsfase van het miljardenbal werd Kopenhagen enigszins verrassend tweede in een poule met Bayern München, Galatasaray en Manchester United.

Mattsson was bezig aan een geweldig seizoen bij NEC. In 21 officiële wedstrijden was de 24-jarige Deen goed voor 12 doelpunten en 5 assists. Zijn vertrek is een grote domper zijn voor NEC, dat zich dit seizoen wil plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. De Nijmegenaren staan momenteel zevende.

Mattsson kwam in de zomer van 2021 voor enkele tonnen over van Silkeborg IF, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak als profvoetballer. Namens die club kwam hij voornamelijk uit op het tweede niveau van Denemarken.

Bij Kopenhagen kan Mattsson zich bewijzen in de Superligaen, het hoogste niveau in zijn geboorteland. De vijftienvoudig landskampioen staat momenteel derde in de competitie. Kopenhagen meldde zich eerder deze maand al bij Sparta Rotterdam voor doelman Nick Olij, maar de Haarlemmer veegde de interesse resoluut van tafel. Olij zag het niet zitten om tweede keus achter Kamil Grabara te zijn.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
44
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
18
Franse media noemen niet Zirkzee, maar andere opvallende afwezige bij Oranje
10
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties