Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Maurice Steijn: 'Een groot deel van de staf wilde niet met Berghuis verder'

Laatste update:

Na de 1-2 nederlaag tegen AZ op 8 oktober gingen Steijn en zijn staf om de tafel in Noordwijk om het tij te doen keren. Daar was tijd voor, omdat de competities twee weken stillagen wegens de interlandperiode.

Meer: John van 't Schip kiest voor verrassende vervanger van geschorste Jorrel Hato | Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself

Uit de gesprekken volgde dat een groot deel van de staf niet verder wilde met Berghuis. "Zover was ik nog niet", aldus Steijn.

Berghuis zou volgens de berichtgeving uit oktober 'een stoorzender' zijn genoemd, die zo snel mogelijk de selectie uit gezet diende te worden. Steijn deed dat niet en nam de routinier nog mee naar FC Utrecht, waar de trainer na een 4-3 nederlaag besloot zijn vertrek aan te kondigen.

Dat deed Steijn echter niet puur vanwege de verstoorde relatie met Berghuis. De hele spelersgroep 'was als los zand door zijn handen geglipt', oordeelt de Hagenaar zelf.

"Ik voelde voor die periode veel steun van Ajacieden van alle generaties, zoals Marco van Basten, Rafael van der Vaart en ook Louis van Gaal. Hij vroeg me niet op te geven, stond achter me. Michael van Praag idem dito."

"De volgende dag heb ik mijn beslissing kenbaar gemaakt bij Jan van Halst en commercieel directeur Menno Geelen. Die vroegen me de beslissing te heroverwegen. Toen is Van Gaal nog op de lijn gekomen, heb ik Henk ten Cate om advies gevraagd, maar mijn besluit stond vast. Hoewel het veel pijn deed, mijn missie, de mooiste uitdaging uit mijn leven mislukte", aldus Steijn.

Maduro
Ook de relatie met Maduro zou debet zijn geweest aan Steijns vertrek. Steijn verloor naar verluidt het vertrouwen in zijn assistent toen die zijn onvrede uitte richting technisch manager Klaas-Jan Huntelaar over het functioneren van de hoofdtrainer.

Daarop zou Steijn de clubleiding de keuze tussen hem en Maduro hebben gegeven. Ajax weigerde laatstgenoemde de zak te geven, waarop het einde verhaal was voor Steijn.

De oefenmeester noemt Maduro's naam echter alleen in een andere context in het interview. "Sven Mislintat was, ook tot ergernis van de Nederlandse spelers, altijd met zijn eigen aankopen bezig en leek die tegen me op te zetten. Achter mijn rug om besprak hij mijn functioneren met de assistent-trainers Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati."

Meer nieuws

Grote aderlating voor Engeland? Superster raakt vlak voor het EK geblesseerd
8
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
4
Anderlecht-fans ontsporen volledig en klimmen VIP-zone in om klappen uit delen
8
Footy Headlines onthult speciaal 125-jarig bestaansshirt Ajax met uniek detail
19
L'Équipe: Opvolger Farioli staat klaar, Ajax-deal kan in paar dagen rond zijn
42
Voormalig supertalent vertrekt roemloos door de achterdeur bij Tottenham Hotspur
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties