Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Mazraoui brengt Amsterdam in extase in blessuretijd tegen Benfica

Laatste update:

Ajax kende een magere balans tegen Portugese clubs in de Champions League: slechts een van de acht voorgaande duels werd gewonnen. Om aan kop te blijven in Groep E was een zege echter noodzakelijk, nadat Bayern München eerder op de avond won van AEK Athene. De eerste kans van de wedstrijd was in de tweede minuut voor de bezoekers. Na een te korte pass van Matthijs de Ligt op Noussair Mazraoui kon Rafa Silva dribbelen en uithalen, maar André Onana redde in de linkerhoek. In de vijfde minuut werd Benfica opnieuw gevaarlijk na een razendsnelle omschakeling; ditmaal moest De Ligt de bal van de lijn halen na een schot van Haris Seferovic van dichtbij.

Het waren serieuze waarschuwingen voor Ajax. De Amsterdammers, op last van de UEFA in het uitshirt voor eigen publiek, stelden er wat aanvallen tegenover en hadden een overwicht aan balbezit. Het duurde ruim twintig minuten voordat Odisseas Vlachodimos echt werd getest: na een fraaie steekpass van Hakim Ziyech stond Kasper Dolberg plots vrij voor de keeper, die als winnaar uit de één-op-één-situatie kwam. Vervolgens deelden beide ploegen wat speldenprikjes uit, voordat Dolberg na ruim veertig minuten opnieuw enorm dicht bij een goal was. Hij raakte de bal niet vol op aangeven van De Ligt, waardoor German Conti de bal van de lijn kon halen.

In de tweede helft had Ajax het initiatief. Het leidde onder meer tot een schot van Ziyech, maar heel gevaarlijk werd Ajax niet. Na een uur moest Onana aan de overzijde redding brengen op een volley van Seferovic. Het tweede bedrijf leek wat dat betreft op het eerste: Ajax had het balbezit en beide ploegen kregen kleine mogelijkheden. Er volgde nog een vrije trap van Lasse Schöne, die in de handen van Vlachodimos belandde, en opnieuw een ongevaarlijke poging van Ziyech. Laatstgenoemde was veel bij het spel betrokken, maar lang niet altijd gelukkig in zijn acties. Ondertussen begon de tijd te dringen voor Ajax, dat wat nadrukkelijker zocht naar een goal dan Benfica.

Verreweg de grootste kans van de tweede helft was zeventien minuten voor tijd voor Ajax. Kort nadat Onana redding bracht op een inzet van Rafa Silva, kwam Ajax er snel uit. Van de Beek kreeg de bal aangereikt van Ziyech en stond helemaal vrij, maar Vlachodimos had een uitstekende redding in huis. Even daarna belandde een vrije trap van Ziyech tegen de vuisten van de keeper. Ajax leek genoegen te moeten nemen met een punt. Juist toen het er niet meer in leek te zitten, bracht Mazraoui de supporters in extase met een van richting veranderd afstandsschot: 1-0. Over twee weken gaan de Amsterdammers op bezoek bij Benfica.

-
Verdiende Ajax de overwinning?

Meer nieuws

Bondsvoorzitter KNVB uit frustratie: 'Van achterkamertjes is geen sprake'
0
Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot
9
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
17
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Johan Derksen oppert nieuwe trainer Feyenoord; Valentijn Driessen geeft tegengas
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties