Mbappé schittert en pakt rood na woedeuitbarsting in blessuretijd

PSG was al negen opeenvolgende uitwedstrijden ongeslagen in de Ligue 1, maar Nímes had de intentie om die reeks te beëindigen. De Zuid-Fransen groeiden in de wedstrijd, nadat de eerste kansen voor PSG waren, en dwongen doelman Alphonse Aréola tot meerdere ingrepen. De thuisploeg speelde de bal bij tijd en wijle zorgeloos rond op het middenveld en voetbalde zich onder de druk van PSG uit. Na 35 minuten was het verzet echter gebroken: Neymar opende de score voor PSG. Adrien Rabiot vond Thomas Meunier, die aan de rechterflank de één-twee aanging met Mbappé en vervolgens Neymar bediende. Al glijdend zette de Braziliaan zijn ploeg op 0-1. Hij zocht vervolgens een spandoek op waarop hij werd uitgescholden en reageerde als een 'huilbaby'.

De 0-2 viel niet veel later. Ángel Di María legde aan voor een corner, die tot verbazing van alles en iedereen meteen binnenzeilde in de korte hoek. Doelman Paul Bernardoni kreeg er nog een hand tegenaan, maar stond te ver uit positie om het tweede Parijse doelpunt te voorkomen. In de tweede helft stond PSG toe dat Nímes aan de bal kwam, maar zodra de thuisploeg gevaarlijk werd voerden de bezoekers de defensieve druk op. Dat was een succesvolle tactiek, tot de 63ste minuut: toen vond Nímes toch de aansluiting. Van net buiten het strafschopgebied schoot invaller Antonin Bobichon prachtig raak in de bovenhoek: 1-2.

Plots was Nímes terug in de wedstrijd en de thuisploeg geloofde in een comeback. Lang duurde het niet voordat de promovendus daadwerkelijk kreeg waar men naar op zoek was. Na een overtreding van Thiago Silva op Theo Valls kreeg Nímes, dankzij de VAR, twintig minuten voor tijd een penalty. Die werd benut door Savanier. De lat stond de 3-2 van Sofiane Alakouch in de weg, waarna het geslagen ogende PSG toch nog de rug rechtte. Na een lange bal van Presnel Kimpembe nam Mbappé het leer perfect aan in het strafschopgebied, om vervolgens snoeihard raak te volleren.

Via een treffer van Cavani in de blessuretijd werd de marge zelfs weer twee, op aangeven van Julian Draxler. Goudhaantje Mbappé haalde het laatste fluitsignaal niet, want na het doelpunt werd hij evenals Savanier van Nímes weggestuurd met een directe rode kaart. De jonge aanvaller werd gevloerd door de doelpuntenmaker van de thuisploeg en reageerde woedend: hij duwde Savanier omver en scheidsrechter Jerome Brisard stuurde beide kemphanen van het veld.

Wordt Paris Saint-Germain opnieuw kampioen van Frankrijk?