Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Meer beslissingen waren fout, maar van Kevin Strootman heb ik meeste spijt'

Laatste update:

"Beslissingen die genomen zijn tijdens mijn periode bij Roma zijn verkeerd uitgepakt, beginnend bij degene waar ik het meeste spijt van heb, namelijk het verkopen van Strootman en Nainggolan", zo zegt Di Francesco tegenover de Corriere dello Sport. Strootman werd in de zomer van 2018 voor 25 miljoen euro aan Olympique Marseille verkocht, nadat hij vijf seizoenen voor AS Roma had gespeeld. Vanwege ernstige knieblessures miste de Oranje-international daarvan bijna twee volledige seizoenen, maar in zijn laatste twee jaargangen in Rome was Strootman een gewaardeerde basiskracht.

"Hij is een buitengewone speler", zegt Di Francesco. "Met het vertrek van Strootman verloren we karakter en vastigheid. Ik betreur het dat ik niet harder heb gevochten om hem te laten blijven, ik accepteerde zijn beslissing." In dezelfde zomer ging ook Nainggolan weg, in zijn geval naar Internazionale. "Met Radja was het anders, dat was een gezamenlijke beslissing die door iedereen gedragen werd, inclusief de speler zelf."

Met Strootman en Nainggolan in de gelederen kende Di Francesco met AS Roma een uitstekend seizoen 2017/18, waarin de halve finale van de Champions League werd bereikt. Een half jaar na het vertrek van de middenvelders werd Roma door FC Porto uitgeschakeld in de achtste finale van het miljardenbal en kon Di Francesco vertrekken. "Zo gaat het in het voetbal, het zijn incidenten. Het ontslag kwam door een slechte serie. Er werd gezegd dat de spelers zich tegen mij keerden, maar dat was niet het geval. Sommige spelers hebben er zelfs alles aan gedaan om president James Pallotta van gedachten te laten veranderen."

Had AS Roma Kevin Strootman moeten behouden?

Meer nieuws

'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
1
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
5
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
13
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
37

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties